15 bin kişiye 1 ambulans düşüyor

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Antalya'nın Kepez ilçesinde Ambulans ve UMKE Araçları Dağıtım Töreni'ne katıldı. Törende konuşan Müezzinoğlu Türkiye'de 15 bin kişiye 1 ambulans düştüğünü ifade etti.

15 bin kişiye 1 ambulans düşüyor
20 Şubat 2016 Cumartesi 17:35

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Antalya'da AK Parti İl Gençlik Kolları Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı. Toplantıda konuşma gerçekleştiren Müezzinoğlu, salonda bulunan gençlere Türkiye'nin geleceği gençlerimiz diye hitap etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gençlere çok güzel bir örnek olduğunu belirten Bakan Müezzinoğlu, "Gençler ne olur, siz dünyaya tesadüfen gelmediniz. Ne olursa olsun öz değerleriniz, öz saygınız, özgüveniniz olsun. Bunlar hayat felsefeniz olsun. Biz büyük medeniyetin mensubu atalarımızın evlatlarıyız. AK Parti gençliği, bu milletin gençliğinin vizyonudur. Milletin değerleriyle, kendi bireysel değerlerinizi örtüştürmelisiniz. Öz saygınızı asla kaybetmeyiniz. Dürüst ve güvenilir, çalışkansanız milletin öz değerleri ile bezeliyseniz dimdik durun. Yine karşınızda Recep Tayyip Erdoğan en güzel örnektir" dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, toplantının ardından Kepez ilçesinde bulunan Erdem Bayazıt Kültür Merkezi bahçesindeki Ambulans ve Umke Araçları Dağıtım Töreni'ne katıldı. Törende 89 ambulans ve 6 UMKE aracının anahtar teslimini gerçekleştiren Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, ambulans ve UMKE ekiplerinin canlarına can katmasını söyledi. Müezzinoğlu törende yaptığı konuşmada, "1990 yılların sonunda 2000'li yılların başında, şu haberi dinlediğimde yüreğim sızlıyordu. Almanya'dan Antalya'ya gelen turist kaza geçirmiş ülkesinden gelen uçakla Almanya'ya gitmiş haberlerini dinliyorduk. Vay anasına ya. Biz o günleri görmeyiz dedirtiyorlardı. Bu milletin evladı o gün muhtar bile olamazsın denilen Recep Tayyip Erdoğan, 'Almanya'da ne varsa Türkiye'de de o olacak' diyerek sözlerine şöyle devam etti.

"15 bin kişiye 1 ambulans düşüyor."

"2002 yılında 617 ambulansımız vardı yani 115 bin kişiye bir ambulans düşüşüyordu. Şimdi 15 bin kişiye bir ambulans düşüyor. 5 binden fazla. Yarınlarda çok daha iyiyi, güzeli yapacağız. Sizlerin iradesi bizim güç kaynağımızdır. Türkiye'nin her köşesine hedefler koyduk, başarıyoruz, başarmaya devam ediyor. Antalya'da kepez ilçesinde 300 yataklı Kepez Hastanesi 3 ay sonra açılacak. Muratpaşa'da Kadın Doğum Hastanesi tamamlanarak hizmetinize sunulacak. Eskiden Almanya'yı örnek gösterirlerdi. Milli iradeyi silindir gibi ezen darbeler nedeniyle millete hak ettikleri verilmedi. Milletle birlikte yürüyen AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan olduğu sürece hiç kimse tereddüt etmesin Türkiye'nin geleceği güzel olacaktır."


Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.