TSE Koruyucu Donanımlar Konusunda Faaliyet Alanı Güncellendi

Onaylanmış Kuruluş Olarak Atanan Türk Standardları Enstitüsünün Kişisel Koruyucu Donanım Yönetmeliği Kapsamında Bulunan Koruyucu Donanımlar Konusunda Faaliyet Alanının Güncellenmesine Dair Tebliğ, bugünkü 22 Mart 2017 tarihli ve 30015 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

TSE Koruyucu Donanımlar Konusunda Faaliyet Alanı Güncellendi
22 Mart 2017 Çarşamba 11:07

Onaylanmış Kuruluş Olarak Atanan Türk Standardları Enstitüsünün Kişisel Koruyucu Donanım Yönetmeliği Kapsamında Bulunan Koruyucu Donanımlar Konusunda Faaliyet Alanının Güncellenmesine Dair Tebliğ, bugünkü 22 Mart 2017 tarihli ve 30015 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.


22 Mart 2017 ÇARŞAMBA
Resmi Gazete
Sayı : 30015

TEBLİĞ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından:

ONAYLANMIŞ KURULUŞ OLARAK ATANAN TÜRK STANDARDLARI
ENSTİTÜSÜNÜN KİŞİSEL KORUYUCU DONANIM YÖNETMELİĞİ
KAPSAMINDA BULUNAN KORUYUCU DONANIMLAR
KONUSUNDA FAALİYET ALANININ GÜNCELLENMESİNE
DAİR TEBLİĞ

Amaç ve kapsam
MADDE 1 –
(1) Bu Tebliğin amacı uygunluk değerlendirme faaliyetlerinde bulunacak onaylanmış kuruluşların belirlenmesidir.

(2) Bu Tebliğ, 29/11/2006 tarihli ve 26361 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Kişisel Koruyucu Donanım Yönetmeliği kapsamında gerçekleştirilen uygunluk değerlendirme faaliyetlerini kapsar.

Dayanak
MADDE 2 –
(1) Bu Tebliğ, 29/11/2006 tarihli ve 26361 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Kişisel Koruyucu Donanım Yönetmeliğinin 13 üncü maddesinin dördüncü fıkrasına dayanılarak hazırlanmıştır.

Onaylanmış kuruluş
MADDE 3 –
(1) 1783 Onaylanmış Kuruluş kayıt numarası ile yetkilendirilmiş Türk Standardları Enstitüsünün (TSE) Akreditasyon Sertifikası uyarınca faaliyet kapsamı güncellenmiş olup kurum;

a) Kişisel Koruyucu Donanım Yönetmeliği kapsamında yer alan Ayak ve Bacak Koruyucu Donanımları için AT Tip İnceleme Belgesi ( EC Type – Examination Certificate) (Modül-B), Üretimde AT Kalite Kontrol Sistemi (Article-11 B) (Modül D) ve Nihai Ürün AT Kalite Kontrol Sistemi (Article-11-A) (Modül E) kapsamında,

b) Kişisel Koruyucu Donanım Yönetmeliğinin 11 inci maddesinde değerlendirilen karmaşık yapıdaki kişisel koruyucu donanımlardan; Genel Vücut Koruyucuları, El ve Kol Koruyucuları ve Baş Koruyucuları için Üretimde AT Kalite Kontrol Sistemi (Article-11 B) (Modül D) ve Nihai Ürün AT Kalite Kontrol Sistemi (Article-11 A) (Modül E) kapsamında,
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından onaylanmış kuruluş olarak görevlendirilmiştir.

Yürürlükten kaldırılan tebliğler
MADDE 4 –
(1) 12/8/2009 tarihli ve 27317 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Türk Standardları Enstitüsünün Kişisel Koruyucu Donanım Yönetmeliği Kapsamında Bulunan Ayak ve Bacak Koruyucuları Konusunda Onaylanmış Kuruluş Olarak Görevlendirilmesine Dair Tebliğ ile 7/1/2010 tarihli ve 27455 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Kişisel Koruyucu Donanım Yönetmeliği Kapsamında Sistem Belgelendirme Konusunda Onaylanmış Kuruluş Olarak Türk Standardları Enstitüsünün Görevlendirilmesine Dair Tebliğ yürürlükten kaldırılmıştır.

Yürürlük
MADDE 5 –
(1) Bu Tebliğ yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme
MADDE 6 –
(1) Bu Tebliğ hükümlerini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı yürütür.
 

 
Onaylanmış Kuruluş Olarak Atanan Türk Standardları Enstitüsünün Kişisel Koruyucu Donanım Yönetmeliği Kapsamında Bulunan Koruyucu Donanımlar Konusunda Faaliyet Alanının Güncellenmesine Dair Tebliğ için TIKLAYINIZ.

22 Mart 2017 tarihli ve 30015 sayılı Resmi Gazete için TIKLAYINIZ.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.