Serbest bölgelerde 'Türk lirası' dönemi başlıyor

Serbest Bölgelerde Türk Lirası ile Yapılabilecek Ödemeler Hakkında Karar, 11 Mayıs 2017 tarihli ve 30063 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Serbest bölgelerde 'Türk lirası' dönemi başlıyor
11 Mayıs 2017 Perşembe 12:10

Serbest bölgelerde 'Türk lirası' kullanılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre artık serbest bölgeler ile diğer ülkeler arasındaki ticarete ilişkin ödemeler Türk lirası ile de yapılabilecek.

Serbest Bölgelerde Türk Lirası ile Yapılabilecek Ödemeler Hakkında Karar, 11 Mayıs 2017 tarihli ve 30063 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Böylece serbest bölgelerdeki kira, ruhsat, izin, belgeler ve işleticiler tarafından sağlanan hizmet ve faaliyetlere ilişkin tarife ve ücretler ise Türk lirası üzerinden belirlenebilecek ve ödenebilecek.

Tarifelerin Türk lirası olarak belirlenmesine ilişkin işlemler 3 ay içinde tamamlanacak.

Öte yandan, "85/9801" sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan "Serbest Bölgelerde Türk Lirasıyla Yapılabilecek Ödemelere Dair Karar" yürürlükten kaldırıldı.

Serbest Bölgelerde Türk Lirası ile Yapılabilecek Ödemeler Hakkında Karar için TIKLAYINIZ.


11 Mayıs 2017 tarihli ve 30063 sayılı Resmi Gazete için TIKLAYINIZ.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.