OHAL KHK Komisyonu ne zaman kurulacak?

KAmudan ihraç edilenlerin itiraz başvurusunda bulunabileceği OHAL komisyonu henüz kurulmadı. İhraç olan binlerce kişi KHK Komisyonunun ne zaman kurulacağını merak ediyor. Peki komisyona kimler başvurabilecek? İşte merak edilenler.

OHAL KHK Komisyonu ne zaman kurulacak?
19 Mart 2017 Pazar 21:20

Fethullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik operasyonlar kapsamında çıkarılan Kanun Hükmündeki Kararnameler ile (KHK) binlerce kişi kamudan ihraç edildi. KHK'lar ile ihraç edilenlerden bazıları mağdur olduğunu iddia etmişti. Hükümet son çıkardığı KHK ile birlikte, ihraç edilenlerin başvurabileceği bir komisyon kurulacağını açıkladı. İhraç edilenlerin merakla beklediği KHK Komisyonu ne zaman açılacak? İşte detaylar.

23 Ocak 2017 tarihinde çıkan KHK'da, OHAL işlemlerini inceleme komisyonu kurulmasına dair düzenlemeler yapılmıştı. Yapılan düzenlemeye göre komisyonda 7 kişiden oluşan bağımsız kişiler olacak.

Komisyon şeffaf olarak çalışacak ve kurumlrdan ne isterse alabilecek. Yani kurumlar komisyonun istediği tüm döküman ve belgeleri komisyona vermek zorunda olacak. Komisyona bireysel başvuru yapılabilecek ve ihraç edilenler AİHM'e kadar gidebilecek.

İhraç edilip komisyona başvurmak isteyenler işleyişin ne zaman başlayacağını merak ediyor. Peki Komisyon Ne zaman kurulacak? Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeden itibaren komisyonun 1 ay içerisinde kurulması gerekiyordu. Komisyon ile ilgili hazırlıkların Referandum çalışmaları ile çakıştığı için, aksadığı tahmin ediliyor.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, KHK Komisyonu'nun kurulması ile ilgili gecikmenin yaşandığını ifade etti. Bozdağ, "1 ay içerisinde kurulması gerekiyordu. Ancak kurulamadı. Halkoylaması sürecinin gündemde olması sebebiyle gecikmiş olabilir ama hazırlıkların bitirilmesi konusunda Sayın Başbakan'ımız talimat verdi. Bu hafta içerisinde kurulabilir diye düşünüyorum." dedi. Kaynak: Habertürk

KHK Komisyonun 10 gün içerisinde kurulması bekleniyor. Böylelikle kamudan haksız yere ihraç edildiğini düşünenler OHAL Komisyonunda başvuruda bulunabilecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.