KOSGEB destek programları yönetmeliği değişti

KOSGEB yönetmeliğinde değişiklik yapıldı. 2 Aralık 2016 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik kararına göre, KOSGEB başvuruları elektronik ortamdan yapılacak. İşte detaylar.

KOSGEB destek programları yönetmeliği değişti
28 Aralık 2016 Çarşamba 08:25

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Destek Programları yönetmeliğinde değişiklik yapıldı. KOSGEB'e başvuruda bulunanları ilgilendirecek önemli bir değişiklik yapıldı. KOSGEB ile ilgili detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz. 

KOSGEB Destek Programları Yönetmeliği ve yapılan değişiklikler şu şekilde;

MADDE 1 –
 15/6/2010 tarihli ve 27612 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Destek Programları Yönetmeliğinin adı “KOSGEB Destek Programları Yönetmeliği” olarak değiştirilmiştir.

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 7 nci maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(2) KOSGEB Veri Tabanında yer almak için KOSGEB’in www.kosgeb.gov.tr internet adresinde belirtilen usulde başvuru yapılır.”

MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 8 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 8 – (1) Destek programlarındaki ödeme süreci ve koşulları ilgili destek programı ve uygulama esaslarında belirlenir.”

MADDE 4 – Aynı Yönetmeliğin 9 uncu maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 9 – (1) Destek programları, program ve/veya işletme esaslı olarak izlenir, programların ülke ekonomisi ve işletmelere etkileri ve sonuçları değerlendirilir. İzleme ve değerlendirmeler, Başkanlıkça belirlenen esaslar doğrultusunda yapılır.”

MADDE 5 – Aynı Yönetmeliğin 10 uncu maddesinden sonra gelmek üzere aşağıdaki madde eklenmiştir.

“Başvuru ve bildirim şekli

Madde 10/A – (1) Tüm bildirimler ve başvurular yazılı yapılabileceği gibi elektronik ortamda da yapılabilir.”

MADDE 6 – Aynı Yönetmeliğin 11 inci maddesinin birinci fıkrası, geçici 2 nci maddesi ile geçici 3 üncü maddesi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 7 –  Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 8 – Bu Yönetmelik hükümlerini Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanı yürütür.


Etiketler; #kosgeb
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.