Jeofizik Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Jeofizik Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, bugünkü 4 Şubat 2017 tarihli ve 29969 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Jeofizik Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik
04 Şubat 2017 Cumartesi 08:50

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Jeofizik Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, bugünkü 4 Şubat 2017 tarihli ve 29969 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

4 Şubat 2017 CUMARTESİ
Resm Gazete
Sayı : 29969

YÖNETMELİK

Türk Mühendis vie Mimar Odaları Birliğinden:

 

TÜRK MÜHENDİS VE MİMAR ODALARI BİRLİĞİ JEOFİZİK MÜHENDİSLERİ
ODASI ANA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA
DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 25/4/2005 tarihli ve 25796 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Jeofizik Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinin 13 üncü maddesinin beşinci fıkrasında yer alan “yüzde yedisi (%7)” ibaresi “yüzde beşi (%5)” olarak değiştirilmiştir.

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 73 üncü maddesinin ikinci fıkrasının (a) ve (b) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı fıkraya aşağıdaki bent eklenmiştir.

“a) Emekli veya maluliyet aylığı alıp, mesleği ile ilgili bir işte çalışmayanlardan normal üye aidatının yüzde ellisi (%50) alınır.

b) İşsiz üyeden; işsiz olduğu süreleri Sosyal Güvenlik Kurumu dökümleri ile belgelemesi halinde işsiz olduğu aylara ait üye aidatı alınmaz. Çalıştığı aylara ait üye ödentisi, borcun ödendiği tarihteki üye ödentisi miktarı üzerinden alınır.”

“d) En az yüzde otuz (%30) derecede engelli sağlık kurulu raporu olan üyelerden üyelik aidatı alınmaz.”

MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 80 inci maddesinin ikinci fıkrasının üçüncü ve dördüncü cümleleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“Oy pusulalarına asil ve yedek delege sayısı kadar adayın ad ve soyadları, oy pusulalarında ayrılmış bölümlere yazılır. Oy pusulalarına yazılı isimler, asil ve yedek delege sayısından fazla olamaz.”

MADDE 4 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 5 – Bu Yönetmelik hükümlerini Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Jeofizik Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu yürütür.

 
Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Jeofizik Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik için TIKLAYINIZ.

4 Şubat 2017 tarihli ve 29969 sayılı Resmi Gazete için TIKLAYINIZ.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.