Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik

Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, bugünkü 14 Ekim 2016 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı.

Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik
14 Ekim 2016 Cuma 08:32

Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, bugünkü 14 Ekim 2016 tarihli ve 29857 sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı.

14 Ekim 2016 CUMA

Resmî Gazete

Sayı : 29857

YÖNETMELİK

Maliye Bakanlığından:


HAZİNE TAŞINMAZLARININ İDARESİ HAKKINDA YÖNETMELİKTE
DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 19/6/2007 tarihli ve 26557 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmeliğin ek 18’inde yer alan Protokolün 7 nci maddesinin beşinci fıkrasının (ç) bendinin ilk cümlesinden sonra gelmek üzere aşağıdaki cümleler eklenmiştir.

“Ancak, Protokole konu alanların / taşınmazların geri sahasında ve/veya yanında ……….………. Belediyesinin / …………………. İl Özel İdaresinin / ……….………. Birliğinin mülkiyetinde olan, yasal bir hakka istinaden fiilen kullanımında bulunan veya Bakanlıkça ………….………. Belediyesine / …………………….. İl Özel İdaresine / ……….………. Birliğine kiralanan ve/veya irtifak hakkı tesis edilen / kullanma izni verilen alanların / taşınmazların bulunması, bunların Protokole konu alanlar / taşınmazlar ile plan ve proje bütünlüğü taşıyor olması, birlikte kullanılmasının zorunlu olduğunun tespit edilmesi ve proje kapsamındaki yapı, tesis ve düzenlemelerin üçüncü kişi tarafından yapılması durumunda; ………….………. Belediyesine / ………………… İl Özel İdaresine / ……….………. Birliğine plan ve proje kapsamında kalan yapı, tesis ve düzenlemelerin üçüncü kişi tarafından alt kiracıya / kiracılara kiralanmasına / işlettirilmesine izin verilebilir. Bu durumda;

i) Üçüncü kişi tarafından alt kiracıdan / kiracılardan alınacak toplam cari yıl kira / işletme bedelinin, ………….………. Belediyesince / …………………….. İl Özel İdaresince / ……….………. Birliğince üçüncü kişiden tahsil edilen cari yıl maktu kira bedelinden fazla olması halinde; cari yıl kira bedelinin fazla olan kısmının yüzde otuzu, maktu kira bedeline ilaveten ayrıca Hazineye arz bedeli olarak ödenir.

ii) Arz bedeli, üçüncü kişi ile alt kiracı / kiracılar arasında düzenlenen sözleşmede / sözleşmelerde belirtilen kira / işletme bedelinin ödenmesi gereken vade tarihinden itibaren onbeş gün içerisinde ………………. Belediyesince / …………………….. İl Özel İdaresince / …………………. Birliğince doğrudan Hazineye ödenir. Üçüncü kişi vadesinde kira / işletme bedelini alt kiracısından / kiracılarından tahsil edemese dahi Hazineye ödenmesi gereken arz bedeli vadesinde ödenir.

iii) Üçüncü kişinin alt kiracı / kiracılar ile yapmış olduğu sözleşmenin / sözleşmelerin bir örneği, düzenlenme tarihinden itibaren …………..………. Belediyesince / …………………….. İl Özel İdaresince / ……………………. Birliğince bir ay içinde …………………. Valiliğine (Defterdarlık) / ……………………. Kaymakamlığına (Malmüdürlüğü) verilir.

iv) Bu Protokolün 8 inci maddesi hariç olmak üzere diğer maddelerinde yer alan üçüncü kişilere ilişkin düzenlemeler, alt kiracılara ilişkin bu bentte yer alan düzenlemeleri de içerecek şekilde uygulanır.”

MADDE 2 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 – Bu Yönetmelik hükümlerini Maliye Bakanı yürütür.

Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik için TIKLAYINIZ.

14 Ekim 2016 tarihli ve 29857 sayılı Resmi Gazete için TIKLAYINIZ.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.