Bir beldenin adı değişti, bir ilçeye yeni mahalle eklendi

Rize'nin "Çaykent" beldesinin ismi "Salarha" olarak değiştirildi. Sakarya'nın Geyve ilçesi sınırları içinde kalan Boğazköy Mahallesi, Arifiye ilçesine bağlandı.

Bir beldenin adı değişti, bir ilçeye yeni mahalle eklendi
28 Ekim 2016 Cuma 09:27

Bugün yayımlanan Resmi Gazete'de yer alan kararlara göre, bir beldenin adı değişti, bir ilçeye yeni mahalle eklendi. Rize'nin "Çaykent" beldesinin ismi "Salarha" olarak değiştirildi. Sakarya'nın Geyve ilçesi sınırları içinde kalan Boğazköy Mahallesi, Arifiye ilçesine bağlandı.

Rize İli Merkez İlçeye Bağlı Çaykent Beldesinin İsminin “Salarha” Olarak Değiştirilmesi Hakkında Karar ile Sakarya İli Geyve İlçesi Bağozköy Mahallesinin Aynı İlin Arifiye İlçesine Bağlanması Hakkında Karar, bugünkü 28 Ekim 2016 tarihli ve 29871 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.
 
Resmi Gazete'de "İçişleri Bakanlığından" başlığıyla yayımlanan  kararlara göre, Rize ili merkez ilçeye bağlı "Çaykent" beldesinin ismi "Salarha"  olarak değiştirildi.
 
Bu yer adının değiştirilmesine dair karar, 5393 sayılı Belediye  Kanunu'nun 10. maddesi uyarınca alındı.
 
Sakarya ili Geyve ilçesi Boğazköy Mahallesi ise aynı ilin Arifiye  ilçesine bağlandı.
 
Söz konusu idari bağlılığın değiştirilmesi kararı, 5393 sayılı kanunun  8. maddesi ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 2. maddesinin (B) bendine göre  kabul edildi.

Rize İli Merkez İlçeye Bağlı Çaykent Beldesinin İsminin “Salarha” Olarak Değiştirilmesi Hakkında Karar için TIKLAYINIZ.

Sakarya İli Geyve İlçesi Bağozköy Mahallesinin Aynı İlin Arifiye İlçesine Bağlanması Hakkında Karar için TIKLAYINIZ.

28 Ekim 2016 tarihli ve 29871 sayılı Resmi Gazete için TIKLAYINIZ.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.