Akaryakıt Haricinde Kalan Petrol Ürünlerinin Teminine İlişkin Tebliğde Değişiklik

Akaryakıt Haricinde Kalan Petrol Ürünlerinin Yurt İçi ve Yurt Dışı Kaynaklardan Teminine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Akaryakıt Haricinde Kalan Petrol Ürünlerinin Teminine İlişkin Tebliğde Değişiklik
08 Eylül 2017 Cuma 09:10

Akaryakıt Haricinde Kalan Petrol Ürünlerinin Yurt İçi ve Yurt Dışı Kaynaklardan Teminine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, bugünkü 8 Eylül 2017 tarihli ve 30174 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan:

AKARYAKIT HARİCİNDE KALAN PETROL ÜRÜNLERİNİN YURT İÇİ VE YURT
DIŞI KAYNAKLARDAN TEMİNİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA
TEBLİĞDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ

MADDE 1 – 24/4/2013 tarihli ve 28627 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Akaryakıt Haricinde Kalan Petrol Ürünlerinin Yurt İçi ve Yurt Dışı Kaynaklardan Teminine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğin 7 nci maddesinin üçüncü fıkrasında yer alan “arama ruhsatı” ibaresi “arama veya işletme ruhsatı” olarak değiştirilmiştir.

MADDE 2 – Aynı Tebliğin 8 inci maddesinin yedinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(7) Sanayi tesislerinde kullanılan makine ve/veya tesisatın kapalı devrelerinin ilk veya müteakip dolumlarında ihtiyaç duyulacak maddelere ilişkin başvurularda, durumun ve ihtiyaç duyulan ürün ile miktarının ilgili sanayi ve/veya ticaret odasınca belgelendirilmesi kaydıyla,

a) Beşinci ve altıncı fıkralarda belirtilen miktar kısıtları uygulanmadan,

b) 7 nci maddenin birinci fıkrasının (b), (c) ve (d) bentlerinde sayılan belgelerden sunulamayacak olanlar ibraz edilmeden,
Uygunluk Yazısı verilebilir.”

MADDE 3 – Bu Tebliğ yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4 – Bu Tebliğ hükümlerini Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı yürütür.


Akaryakıt Haricinde Kalan Petrol Ürünlerinin Yurt İçi ve Yurt Dışı Kaynaklardan Teminine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ için TIKLAYINIZ.


8 Eylül 2017 tarihli ve 30174 sayılı Resmi Gazete için TIKLAYINIZ.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.