Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, bugünkü 18 Ocak 2017 tarihli ve 29952 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik
18 Ocak 2017 Çarşamba 08:53

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, bugünkü 18 Ocak 2017 tarihli ve 29952 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

18 Ocak 2017 ÇARŞAMBA
Resmi Gazete
Sayı : 29952

YÖNETMELİK

Anadolu Üniversitesinden:

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM, İKTİSAT VE İŞLETME
FAKÜLTELERİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİNDE
DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK


MADDE 1 ‒ 3/9/2015 tarihli ve 29464 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 7 nci maddesine aşağıdaki dördüncü fıkra eklenmiştir.
“(4) 2547 sayılı Kanunun 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (ı) bendi gereğince zorunlu dersler olan Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I-II, Türk Dili I-II ve Yabancı Dil I-II dersleri için üçüncü fıkra hükümleri uygulanmaz.”

MADDE 2 ‒ Aynı Yönetmeliğin 11 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“MADDE 11 – (1) Bir dönemde her ders için bir ara sınav ve çoktan seçmeli dönem sonu sınavı gözetimli olarak yüz yüze ve/veya çevrimiçi yapılır. Ara sınav; çoktan seçmeli, açık uçlu, kısa cevaplı, doğru-yanlış, eşleştirme gibi farklı tip sorular içerebilir. Bununla birlikte dersin özelliğine göre ara sınav; yazılı, sözlü, ödev, uygulama, proje ve benzeri ölçme-değerlendirme araçlarıyla da yapılabilir. Ara ve dönem sonu sınavlarının tarihleri ve uygulama esasları ilgili birim yönetim kurulu tarafından belirlenir ve öğretim yılı başında akademik takvimle birlikte ilan edilir.”

MADDE 3 – Bu Yönetmeliğin; 1 inci maddesi 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı güz dönemi başında, diğer maddeleri yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4 – Bu Yönetmelik hükümlerini Anadolu Üniversitesi Rektörü yürütür.

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik için TIKLAYINIZ.

18 Ocak 2017 tarihli ve 29952 sayılı Resmi Gazete için TIKLAYINIZ.


 
 


Etiketler; #aöf
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
sinem - 7 yıl önce
2016-2017 AÖF’de Bütünleme sınavları olacak mı.AÖF’de yeni yılda Bütüleme olacak mı.YÖK Bütünleme hakkını verdi mi.Anadolu Üniversitesi 2016-2017 yılında Bütünleme sınavını yapacak mı.AÖF Bütünleme sınavı tarihleri var mı? AÖF Bütünleme sınavı yapılacak mı? AÖF Bütünleme müjdesi.AÖF Bütünleme sınavı ile ilgili YÖK açıklaması.İşte AÖF Bütünleme sınavı hakkında bilgiler...

2017 yılında AÖF de bütünleme mi geliyor AÖF öğrencilerini sevindiren haber Açıköğretim fakültesi öğrencilerine müjde! AÖF’de geçen sene bütünleme kalkmıştı. AÖF öğrencilerini sevindirecek tavsiye, AÖF’de bütünleme geri mi geliyor. Kamu Denetçiliği Kurumu’nda Açıköğretim Fakültesi öğrencilerini sevindiren tavsiye.
Kamu Denetçiliği Kurumu, Anadolu Üniversitesi’nde AÖF sistemine göre eğitim görmekte olan öğrencilere, tüm dersler için bütünleme sınav hakkı verilmesi ve mazeret sınav hakkı verilmesi bu konuda yaşanan hak kayıpları ve mağduriyetlerinin gecikilmeksizin giderilmesi hususlarında Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü’ne tavsiyede bulundu.