Düşen uçağa karşılık: Ayasofya!

Tüm uyarılara rağmen sınır ihlali yapmaktan vazgeçmeyen Rus SU-24 tipi savaş uçağının düşürülmesi sonrasında Rusya'dan şaşırtıcı bir değerlendirme geldi.

Düşen uçağa karşılık: Ayasofya!
26 Kasım 2015 Perşembe 02:29

Tüm uyarılara rağmen sınır ihlali yapmaktan vazgeçmeyen Gavrilov, Rus SU-24 tipi savaş uçağının düşürülmesi sonrasında Rusya'dan şaşırtıcı bir değerlendirme geldi. Rusya Duma Meclisi Milletvekili Sergey Gavrilov, Rus uçağının düşürülmesinin ardından, ilginç bir teklif sunarak Ayasofya'nın Ortadoks Kilisesi'ne iade edilmesini beklediklerini belirtti.

Türkiye'nin dostça bir adım atarak Ayasofya'yı Ortodoks Kilisesi'ne iade etmesini beklediklerini, bu adımın İslam ve Türkiye'nin üst düzey siyasetteki iyi niyetinin göstergesi olabileceğini ifade etti.

Milletvekili Gavrilov,"Türk-Rus ilişkileri bir dayanıklılık testinden geçiyor. Böyle bir dönemde dostça girişimler ve teklifler büyük önem taşıyor. Ayasofya'nın Ortadoks Kilisesi'ne iade edilmesi için Türkiye'den samimi adım bekliyoruz." açıklamasında bulundu.


Etiketler; #ayasofya
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
KALELİ - 8 yıl önce
Yok daha neler. Adamların işine bak...