''21 Mayıs’ta partimizin genel başkanlığına seçilmesini öngörüyoruz”

Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

''21 Mayıs’ta partimizin genel başkanlığına seçilmesini öngörüyoruz”
02 Mayıs 2017 Salı 11:33

Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Genel Başkan ve Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında dün gerçekleştirilen Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısının ardından, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Aktay, anayasa değişikliğinin kabul edilmesinin ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kurucusu olduğu ve liderliğini yaptığı partiyle ilişkisinin sağlanmasının önünün açıldığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı partiye davet edildiğini vurgulayan Aktay, "Sayın Cumhurbaşkanımızın yarın partimizle ilişkisinin, üyeliğinin ihya edilmesine dair, bugün Merkez Karar Yönetim Kurulu'nda yapılan görüşme neticesinde, kurulun bütün üyeleri bu kararı oy birliğiyle onaylamış oldular. Yarın Sayın Cumhurbaşkanımızın partimizin genel merkezinde düzenlenecek olan toplantı ile üyeliğinin ihya edileceğini söyleyebiliriz." ifadelerini kullandı.

Toplantıda, halk oylamasının sonuçlarının da değerlendirildiğini aktaran Aktay, yeni siyasi ve hukuki bir durumun, bir sistem değişikliğinin ortaya çıktığını anımsattı.

"Cumhurbaşkanımızın partimizin genel başkanlığına seçilmesini öngörüyoruz"

Yeni sistem hususunda çok tartışma yapıldığını hatırlatan Aktay, "Siyasi geleneklerimize, kültürümüze çok önemli etkisi olacak yeni bir duruma geçmiş olduk. Buna alışmamız süreç içinde gerçekleşecek. Bazı kavramlarımızı da değiştirmemiz gerekecek. Yeni bir sistemle yönetilecek Türkiye. Bu sistem içinde başbakanlık 2019 tarihinden itibaren olmayacak. Bunun için gerekli birtakım yasal düzenlemeler değişiklikler de Meclis'in konusu olacak." diye konuştu.

Aktay, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti'ye üyeliğine ilişkin düzenlenecek törene, milletvekilleri, Kurucular Kurulu, MYK, MKYK, Merkez Demokrasi Hakem Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu Siyasi Erdem ve Etik Kurulu üyeleri ve Cumhurbaşkanlığından misafirlerin katılacağını bildirdi.

Aktay, "Bugünkü toplantımızda kararı alınan başka bir mevzu da 21 Mayıs'ta üçüncü olağanüstü kongreye gitmek. Bu kongrenin de hem kararı alınmış oldu hem de gerekli hazırlıklar için düğmeye basıldı. 21 Mayıs'ta olağanüstü kongre olacak. Sayın Başbakanımızın, Genel Başkanımızın davetiyle oluşuyor bu olağanüstü kongre. Bu kongrede de bir seçim yapılması ve Sayın Cumhurbaşkanımızın partimizin genel başkanlığına seçilmesini öngörüyoruz." ifadelerini kullandı.

Aktay, "21 Mayıs günü hem genel başkan seçimi hem Merkez Karar Yönetim Kurulu ve bütün yönetim kademesinin seçimini içeren bir seçim yapılmış olacak." ifadelerini kullandı.

"Yarın gerçekleştirilecek törende Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın balkon konuşması yapıp yapmayacağının, rozet takıp takmayacağının" sorulması üzerine Aktay, törenin AK Parti Genel Merkezi'ndeki salonda yapılacağını, burada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hitabını beklediklerini kaydetti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.