Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, sözleşmeli personel alım ilanı yayımladı

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, sözleşmeli personel alımı yapacağını yayımladığı ilan ile duyurdu. Başvuru şartları neler, sözleşmeli personele ne kadar ücret verilecek, sınav ve mülakat nasıl olacak? İşte personel alım ilanına dair tüm detaylı bilgiler...

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, sözleşmeli personel alım ilanı yayımladı
01 Ağustos 2017 Salı 15:16

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, sözleşmeli personel alım ilanı yayımladı. İlanda başvuru şartları, ne kadar ücret alıyor, başvuru nasıl yapılacak sorularının cevaplarına da yer verildi. 

Başvurular 25 Ağustos tarihinde son bulacak. Saat 16:00'da kadar devam edecek olan başvurular kurumun resmi internet sitesinden yapılacak. Gerekli belgeler başvuru kabulünün ardından istenecek. 

Uçak/Uzay Mühendisliği, Makine Mühendisliği, ElektrikElektronik Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği ve Endüstri Mühendisliği alımı yapılacak.  

Başvuru şartları neler?

En az dört yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarının veya bunlara denkliği kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının ilgili bölümünden mezun olmak ve 2016-2017 KPSS P-3 puan türünden 70 ve üzeri puan almış olmak. İngilizce dilinden, (2013, 2014, 2015, 2016 ve 2017 yıllarında yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (e-yds dahil) başvuru tarihi itibariyle en az (C) düzeyinde puan almış olmak. Adaylar Kamu Personeli Seçme Sınavı P3 grubu puan sırasına konulmak kaydıyla alım yapılacak unvan için boş pozisyon sayısının beş katına kadar çağırılacak adaylar arasından, Genel Müdürlükçe yapılacak sözlü sınav başarı sırasına göre atanır.

1- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

2- Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

3-Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak. 

Brüt Ücret ne kadar verilecek?

- 0-2 yıl üzeri mesleki tecrübeye sahip olanlar: 6884,23 TL

- 2-5 yıl arası mesleki tecrübeye sahip olanlar: 7486,96 TL

- 5 yıl arası mesleki tecrübeye sahip olanlar. 8089,70 TL

Sözlü sınavda adaylar, alan bilgisi, kavrayış, ifade ve temsil kabiliyeti, muhakeme gücü, görevlendirileceği pozisyona yatkınlığı, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu gibi niteliklere sahip olup olmadığı kriterleri göz önüne alınarak değerlendirilecektir.

Değerlendirme sonrasında sözlü mülakat tarihi ve mülakata katılmaya hak kazanan adaylar ile ilgili hususlar Genel Müdürlüğümüzün resmi internet sitesinde ilan edilecektir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.