Sağlık Bakanlığı personel alımı ne zaman yapılacak? Kamu hastanelerine 10 bin personel alımı

Sağlık Bakanlığı birçok ilde devam eden ve bitmesi yakın olan Kamu hastanelerine 10 bin sağlık personeli almayı planlıyor. Peki Sağlık Bakanlığı personel alımı ne zaman yapılacak, başvuru nasıl yapılacak? 10 bin sağlık personeli alımı ile ilgili detaylar haberimizde.

Sağlık Bakanlığı personel alımı ne zaman yapılacak? Kamu hastanelerine 10 bin personel alımı
22 Haziran 2016 Çarşamba 10:04

Sağlık Bakanlığı, Türkiye genelinde bitecek olan Kamu hastanelerinde çalışmak üzere 10 bine yakın sağlık personeli alımı yapacak. 64. Hükümetin Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoplu'nun 27 bin civarı sağlık personelinin alınacağını söylemesinin ardından, bu seferde 65. Hükümetin Sağlık Bakanı Recep Akdağ'dan Sağlık personel alımı haberi merakla bekleniyor.

Mehmet Müezzinoğlu, toplam 27 bin 268 sağlık personelinin işe alınacağını söylemesi ve bu alımlarda 9 bin 600 tanesinin kadrolu, 7688 ‘inin 4/B sözleşmeli ve geri kalan 10 bin personelinde yeni düzenlemeler kapsamında özel taşeron (sözleşmeli personel) olarak alınacağını belirmişti.

Yeni Sağlık Bakanı Recep Akdağ sağlık personel alımlarında önceki dönemlere göre daha iddialı olacaklarını ifade etmiş ve Maliye Bakanlığı ile görüşmeler gerçekleştirdiklerini söylemişti. Türkiye'nin çeşitli yerlerinde devam eden Kamu Hastanelerinde çalışmak üzere 27 binin üzerinde kadrolui 4b ve sözleşmeli personel alınacağı ifade edilirken, bunun 10 bin personel alımı sözleşmeli (taşeron) personel olacağı ifade edildi. 

Peki 10 bin sağlık personeli ne zaman alınacak?

2016-2017 yılları arasında bitmesi planlanan ve Türkiye'nin en büyük şehir hastaneleri olacak olan, Mersin Şehir hastanesi, Ankara, İstanbul, Yozgat, Konya, Antep, Adana, İzmir gibi birçok ilde hastane çalışmaları devam ediyor. Bu yıl içerisinde ve önümüzdeki yıl içerisinde bitecek hastanelere 10 bin sözleşmeli personel alımı yapılması bekleniyor. 

Sağlık Personel alımı ile ilgili başvuruların Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacak duyuru sonrası netlik kazanacağı ifade ediliyor. 

2016/1 KPSS merkezi yerleştirmelerinde sağlık bakanlığına 6 bin 162 memur için kadro ayrıldı. Memur adayları 22 Haziran ve 1 Temmuz 2016 tarihleri arasında tercih yapacaklar, bu tercihlerle 2016/1 KPSS atamaları ile 6 bin 162 tane sağlık personeli alınmış olacak. Sağlık bakanlığından konuyla ilgili ilerleyen zamanda açıklama yapması bekleniyor. 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.