Merkezi Finans ve İhale Birimi personel alımı yapacak

Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Merkezi Finans ve İhale Birimi personel alımı yapacak. Personel alımında başvuru şartları neler? Personel alımı başvurusu ne zaman yapılacak? Başvuru için gereken belgeler neler? İşte detaylar...

Merkezi Finans ve İhale Birimi personel alımı yapacak
21 Ekim 2016 Cuma 20:28

Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Merkezi Finans ve İhale Birimi personel alımı yapacak. “Merkezi Finans ve İhale Birimi Personel Yönetmeliği”ne göre alımı yapılacak olan destek personellerine seçme sınavı yapılacak. 

Arşiv görevlisi, Evrak Görevlisi, Bölüm Asistanı, Yönetici Asistanı ve Satınalma Görevlisi olarak alımı yapılacak personeller için sadece sözlü sınav yapılacak. Sözlü sınavda komisyon üyelerin verdiği ayrı notların aritmetik olarak belirlenecek notun 100 puan üzerinden en az  60 puanı almak kaydıyla en az 70 puanın alınması gerekiyor. Komisyonun oluşturduğu listeden Birim Başkanının onayına göre uygun olan personeller göreve başlatılacak. 

Seçme sınavına çağrılacak adayların mülakat tarihleri Birimimizin internet adresinde ayrıca duyurulacaktır.

Adaylar sözlü sınavda genel kültür düzeyi, muhakeme, kavrayış, ifade ve temsil kabiliyeti değerlendirmeye alınıyor. 

Personel alımında başvuru şartları neler?

Genel şartlar:

- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak,

- Sınav tarihi itibarıyla, genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri, özel bütçeli idareler ve sosyal güvenlik kurumlarından birinde çalışıyor olmak,

Özel şartlar:

- Arşiv görevlisi: Bu görevi yapacak olan personellerin Merkezi Finans ve İhale Birimi arşivindeki Prosedürler El Kitabının öngördüğü şekilde yönetilmesini sağlaması, arşivin tamamına yakınının ingilizce olması nedeniyle ingilizceye hakim, dikkatli ve titiz olması isteniyor. Arşiv görevlisi için özel şartlar ise Fakülte ve yüksekokulların Bilgi ve Belge Yönetimi ve benzeri bölümlerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yabancı fakülte veya yüksek okullardan mezun olmak, Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavında İngilizce dilinden en az 50 puan almak veya dil yeterliliği bakımından buna denkliği kabul edilen uluslararası geçerliliği olan bir belgeye sahip olmak veya lise/üniversitelerin ingilizce hazırlık eğitimini başarıyla tamamlamış olması.

- Evrak Görevlisi: Genel evrak işlemlerini yürütecek, ingilizceye hakim olan, dikkatli ve titiz, görevin gerektirdiği mesleki ve etik yapıya sahip personeller görevlendirileceği açıklandı. Evrak görevlisinin olarak görevlendirilecek olan personellerde aranan özel şartlar ise herhangi bir lisans programından mezun olmak, Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavında İngilizce dilinden en az 50 puan almak veya dil yeterliliği bakımından buna denkliği kabul edilen uluslararası geçerliliği olan bir belgeye sahip olmak veya lise/üniversitelerin ingilizce hazırlık eğitimini başarıyla tamamlamış olmak, kamu kurumlarının ilgili bölümlerinde çalışmış olmasının tercih edileceği bildirildi.

- Bölüm Asistanı: Birimdeki uzman personele asistanlık yapacak, rapor ve tablolar oluşturma, yazışma, dosyalama, fotokopi çekimi gibi görevleri yerine getirecek personellerin görevlendirileceği açıklanırken herhangi bir lisans programından mezun olma, Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavında İngilizce dilinden en az 50 puan almak veya dil yeterliliği bakımından buna denkliği kabul edilen uluslararası geçerliliği olan bir belgeye sahip olmak veya lise/üniversitelerin ingilizce hazırlık eğitimini başarıyla tamamlamış olma, MS Ofis programlarına hakim olma, M.E.B.’den onaylı bilgisayar işletmeni sertifikası sahibi olanların tercih edileceği belirtildi.

- Yönetici Asistanı: Yöneticilerin ön bürolarında çalışacak, organizasyon, planlama, temsil ve iletişim becerileri yüksek, görevin gerektirdiği mesleki ve etik yapıya sahip olan personellerin görevlendirileceği açıklanırken özel şart olarak herhangi bir lisans programından mezun olma, MS Ofis programlarına hakim olma, kurumlarda yönetici asistanı olarak çalışmış olmasının tercih edileceği duyuruldu.

- Satınalma Görevlisi: İnsan Kaynakları ve İdari İşler Bölümünde satınalma ile ilgili alanda görevlendirilecek olan personellerde ise herhangi bir lisans programından mezun olma, kamu kurumlarının ilgili bölümlerinde en az 2 yıl çalışmış olduğunu belgeleme, MS Ofis programlarına hakim olma şartları aranıyor.

Personel alımı başvurusu ne zaman yapılacak?

Merkezi Finans ve İhale Birimine şahsen, elden veya posta yoluyla 21 Ekim 2016 tarihi mesai saati sonuna kadar başvuru yapılabilecek. (Adres: Merkezi Finans ve İhale Birimi, Eskişehir Yolu 4.Km. 2180 Cadde No:63 C-Blok 06510 Söğütözü / Ankara )

İş Talep Formunda, “geçici görevli olarak” veya kurumundan aylıksız izinli sayılarak Birimimizle “hizmet sözleşmesi imzalamak suretiyle” çalışma taleplerinden birinin belirtilmesi zorunludur.

Başvuru için gereken belgeler neler?


Adaylar yukarıda belirtilen adrese başvuru tarihine kadar 'http://www.cfcu.gov.tr' adresindeki “İş Talep Formu” yükseköğrenim diploması veya çıkış belgesi, nüfus cüzdanı, son altı ay içinde çekilmiş 2 adet vesikalık fotoğraf,  A4 boyutunu geçmeyecek kendi el yazısı ile hazırlanmış Türkçe özgeçmiş,  Arşiv Görevlisi, Evrak Görevlisi ve Bölüm Asistanı pozisyonlarında YDS Sonuç belgesi, buna denkliği kabul edilen uluslararası geçerliliği olan bir belge veya lise/üniversitelerin ingilizce hazırlık eğitimini başarıyla tamamladığını kanıtlayıcı belge ile başvurularını yapabilecek.

Adaylara ayrıca form ile beraberindeki belgelerin asıllarını veya tasdikli örneklerini ibraz etmeleri gerektiği uyarısında bulunuldu.


Etiketler; #personel alımı
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.