Korunmaya muhtaç çocuklar arasından 3220 memur alınacak

Korunmaya muhtaç çocuklar arasından 1986'sı kura, 1234'ü KPSS sonuçlarına göre toplam 3220 personel alınacak. Peki başvuru şartları neler? Nasıl ve nereye başvurulacak? Detaylar haberimizde.

Korunmaya muhtaç çocuklar arasından 3220 memur alınacak
29 Aralık 2016 Perşembe 19:59

Korunmaya muhtaç çocuklar arasından 3220 memur alımı yapılacak. Başvurular 30 Aralık 2016- 13 Ocak 2017 tarihleri arasında Devlet Personel Başkanlığı (DBP) ve e-devlet üzerinden yapılacak. 

Başvuru kılavuzu 30 Aralık 2016 tarihinde Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayınlanacak. 

Kimler Başvuru Yapabilir ?

* Haklarında korunma veya bakım tedbiri alınmış olanlar
* Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının sosyal hizmet modellerinden en az iki yıl süre ile yararlanmış ve reşit olduğu tarih itibariyle de bu hizmetlerden yararlanmaya devam edenler
* 18 yaşının dolduğu ve korunma ya da bakım tedbir kararının sona erdiği tarihten itibaren iki yıl içinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına başvurarak hak sahibi olduğunun tespitini yaptırmış olanlar.

Devlet Personel Başkanlığı tarafından duyuru şu şekilde;

''2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanununun ek 1 inci maddesi kapsamında sosyal hizmet modellerinden yararlananlardan istihdam hakkını haiz olanların atanabilmesi için Başkanlığımızca 30 Aralık 2016-13 Ocak 2017 tarihleri arasında toplam 3220 kadro/pozisyon için yerleştirme yapılacaktır. 

Yerleştirme yapılacak kadro/pozisyonlardan;

- 1234 adedine KPSS sonuçlarına göre,
- 1986 adedine Kura Sonuçlarına göre,

yerleştirme yapılacaktır.

Yapılacak yerleştirme işlemlerine ilişkin Tercih Kılavuzu 30/12/2016 tarihinde Devlet Personel Başkanlığı www.dpb.gov.tr adresinde ve e-Devlet kapısı  www.turkiye.gov.tr adresinde yayımlanacaktır. 

Adaylar yerleştirme için tercih işlemlerini ise 30 Aralık 2016-13 Ocak 2017 tarihleri arasında www.turkiye.gov.tr adresinden yapabileceklerdir. 

Adayların söz konusu yerleştirme işlemleri için aşağıdaki hususlara özellikle dikkat etmeleri gerekmektedir;

1) Yerleştirme işlemine yalnızca Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca 2828 sayılı Kanun kapsamında hak sahibi olduğu tespit edilerek Devlet Personel Başkanlığına bildirilen kişiler katılabileceklerdir. 

2) Yerleştirme işlemi Devlet Personel Başkanlığınca yapılacak olup, adayların yerleştirme tercihleri www.turkiye.gov.tr adresinden alınacaktır. 

3) Bu nedenle adayların e-Devlet kapısı şifrelerinin bulunması gerekmektedir. E-Devlet şifresi bulunmayan adayların tercihte bulunabilmeleri mümkün değildir. 

4) Şifresi bulunmayan adayların bir an önce PTT şubelerinden şifrelerini almaları gerekmektedir.

5) Tercih işlemleri 13 Ocak 2017 Cuma günü saat 23:59’da sona erecektir.

6) Kadro ve pozisyonlar için talep edilen şartları taşımayan adaylar yerleştirilseler dahi atanamazlar. Bu itibarla adayların tercihte bulunacakları kadro veya pozisyonları belirlemeden önce kadro ve pozisyonların karşısında yer alan şartları incelemeleri ve kılavuzda yer alan açıklamaları dikkatlice okumaları gerekmektedir. 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.''

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
barış - 7 yıl önce
Sosyal hizmetler onlissns mezunuyum kpps den 80 aldım her girdiğimde ama alım yok bu nasıl bir adalet bu alınanlar mağdur da biz çok mu zenginiz okuyan adam boşta okumayan memur