Kamuya 300 bin kişi alınacak

Kamu kurum ve kuruluşlarından FETÖ'cülerin temizlenmesi sonrasında Hükümet düğmeye bastı. Devletin kritik noktalarında görev almak üzere 100 bin kamu personeli alımı yapılacak. Peki hangi meslek dalına 100 bin alım yapılacak? Detaylar kamusaati.com adresimizde

Kamuya 300 bin kişi alınacak
08 Aralık 2016 Perşembe 09:20

Fethullahçı Terör Örgütü mensuplarının yıllar içinde devletin kritik noktalarına sızan, 20 bin FETÖ'cü görevlerinden ihraç edilmişti. Hükümet, 20 bin kişinin görevden alınması sonrasında açığı kapatmak için harekete geçti. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarının bilgi-işlem dairelerinin yenilenmesi hususunda karar kılınırken, kamuya toplam 100 bin personel alımı gerçekleşecek. 

Sabah Gazetesinin yaptığı habere göre, devletin en kritik noktalarında bulunan Genelkurmay, Emniyet, Milli Savunma Bakanlığı, Adalet Bakanlığı SGK ve TUBİTAK gibi  kurumlar bilişim personeli alacak. En az 8 bin TL ücret alan Bilişim personelliği mesleğine talep artıyor. Bilişim personelinin yetiştirilmesi için Türkiye İş Kurumu tüm desteğini ortaya koyuyor.  Hükümet 6 yıl içerisinde 300 bin bilişim personeline istihdam sağlamayı hedefliyor. 

Bilişim Personeli Alım ilanlarını Kamu Saati haber sitemizden takip edebilirsiniz. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.