İçişleri Bakanlığı sözlü sınav ile personel alımı yapacak

İçişleri Bakanlığı sözlü sınav ile personel alımı yapacağını duyurdu. Peki sözlü sınav ile personel alımı şartları neler? Başvuru tarihi ne zaman? İşte İçişleri Bakanlığı Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanan personel alım ilanı ile ilgili detaylar haberimizde.

İçişleri Bakanlığı sözlü sınav ile personel alımı yapacak
25 Ekim 2016 Salı 10:45

İçişleri Bakanlığı merkez teşkilatında Genel İdare Hizmetleri Sınıfında boş bulunan 10 adet Avrupa Birliği Uzman Yardımcısı kadrosuna Ankara’da yapılacak Giriş (Sözlü) sınavı ile personel alımı yapılacağı duyuruldu. Peki başvuru şartları neler? Adaylarda aranacak şartlar nelerdir? İçişleri Bakanlığı Personel Alımı ile ilgili detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz. 

Başvuru Şartları Nelerdir?

1-657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) fıkrasında sayılan şartları taşımak,

2-Üniversitelerin en az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen yurt içi veya yurt dışındaki öğretim kurumlarından birisini bitirmiş olmak,

3-Giriş (Sözlü) sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak (01/01/1982 tarihinden sonra doğanlar),

4-ÖSYM tarafından 04-05 Temmuz 2015 veya 22-29 Mayıs 2016 tarihlerinde yapılan “Kamu Personel Seçme Sınavı KPSSP 86” puan türünden en az 70 ve üzerinde KPSS puanı almış olmak kaydıyla başvuruda bulunanlardan en yüksek puanlı 40 kişi içerisinde bulunmak (40 ıncı aday ile aynı puana sahip diğer adaylar da giriş sınavına alınır).

5- Avrupa Birliği içerisinde geçerli dillerden en az birinden YDS’den en az (C) düzeyinde puan almak veya buna denk kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan bir belgeye sahip olmak. (Yabancı dil sınavların eşdeğerlikleri; ÖSYM’nin http://osym.gov.tr internet adresinin “Basın Açıklamaları ve Genel Duyurular” bölümünde yayınlanan Yabancı Dil Eşdeğerlilikleri tablolarından, ilanda belirtilen sınav başvuru tarihleri itibariyle güncel olanına göre yapılacaktır.)

Adaylardan İstenecek Belgeler neler?

1-) Giriş (Sözlü) Sınavına katılmaya hak kazanan adaylar, Bakanlığımız (www.icisleri.gov.tr) internet sitesinde ilan edilerek belirtilecek tarihler arasında, istenilecek diğer belgeler ile birlikte aşağıdaki belgeleri ilgili sınav bürosuna elden teslim edeceklerdir.

a) Bakanlığımızın www.icisleri.gov.tr adresli internet sitesinden temin edilerek doldurulmuş ve aday tarafından imzalanmış, resimli İş Talep Formu.

b) Üç adet vesikalık fotoğraf.

c) Yükseköğrenim diplomasının veya çıkış belgesinin aslı ya da belgenin verildiği yer yükseköğretim kurumunca onaylı örneği ve fotokopisi ç) KPSS sonuç belgesinin bilgisayar çıktısı.

d) YDS veya buna denk kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan sınav sonuç belgesinin aslı veya onaylı örneği.

e) Özgeçmiş.

Başvuru Tarihleri ve Müracat Nasıl Yapılacak?

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılacak sözlü sınavın başvuruları 21-25 Kasım 2016 tarihlerinde olacak. Bakanlık tarafından bu tarihlerde açıklanacak İş Talep Formu'na e-Devlet şifresi ile elektronik ortamda müracat edecekleri belirtildi.

KPSSP86 başarı puan sıralamasına göre belirlenen Giriş (Sözlü) sınavına katılacak adaylara ait kesin olmayan değerlendirme sonuç listesi 29 Kasım 2016 tarihinde Bakanlığımız www.icisleri.gov.tr adresli internet sitesinde ilan edilerek duyurulacak.

-KPSSP86 başarı puan sıralamasına göre Giriş (Sözlü) sınavına katılacak adaylara ait kesin sonuç listesi, 06 Aralık 2016 tarihinde Bakanlığımız www.icisleri.gov.tr adresli internet sitesinde ilan edilerek duyurulacak.

- Giriş (Sözlü) Sınavına katılmaya hak kazanan adaylar, ilanda istenilen belgeleri 15-16 Aralık 2016 tarihlerinde hafta içi mesai saatleri içinde (09:00-18:00) ilgili sınav bürosuna elden teslim edeceklerdir. 

İlan metnininin tamamına erişmek için TIKLAYINIZ


 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.