Emniyet Genel Müdürlüğü 4 bin Polis Alım İlanı yayımlandı, 2016 yılı 4 bin polis alım kriterleri neler?

Emniyet Genel Müdürlüğü Türkiye'nin çeşitli yerlerinde görev yapmak üzere 4 bin polis alımı yapmaya hazırlanıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü 4 bin Polis Alım İlanı yayınlandı. Polis alımı KPSS P3 puanıyla yapılacak. Alınacak polislerin tamamı erkek olacak ve özel harekat branşında görev yapacak. 4 bin polis memuru alımı başvuru şartları neler? Polis alımında başvuru şartları neler?

Emniyet Genel Müdürlüğü 4 bin Polis Alım İlanı yayımlandı, 2016 yılı 4 bin polis alım kriterleri neler?
22 Şubat 2016 Pazartesi 23:05

 Emniyet Genel Müdürlüğü Türkiye'nin belirli bölgelerinde özel harekat branşında görevlendirmek üzere Polis Meslek Eğitim Merkezi ( POMEM ) bünyesine 4 bin polis alımı yapacak. Alınacak 4 bin polis memurunun tamamı erkek olacak. 

 Emniyet Genel Müdürlüğünün Polis Akademisi Başkanlığı sayfasından yaptığı duyuruya göre Polis Akademisi Başkanlığı Polis Meslek Eğitim Merkezine bağlı özel harekat branşında görev yapacak polislerin 2015 veya 2015 KPSS'den P3 puan türünden en az 50 alması gerekiyor. 

Şehit ve Gazi Çocuklarına Özel KPSS Puanı


4 bin polis alım ilanına başvuracak polis adayı eğer şehit veya gazi çocuğu ise KPSS P3 puan türünden 40 puan alması yetiyor. 

Polis olmak isteyen adayların 18 yaşını tamamlamış olması ayrıca herhangi bir yaş düzeltme işleminin yapılmamış olması gerekiyor. Adayları 31 Aralık 1987 veya daha sonraki bir tarihte doğmuş olması gerekiyor. 

Sadece erkek polis memuru alımı yapılacağı için adayların en az 167 boyunda olması, beden kitle indeksinin 18 ile 27 arasında olması gerekiyor. 

Ayrıca polis alım ilanına başvuracak adayların herhangi bir yüz kızartıcı suç, Anayasal düzene karşı bir suç işlememi olması gerekiyor. 

Adayın silah taşımaya hukuki bir engelinin olmaması gerekiyor.

Adayların ayrıca güvenlik soruşturmasından geçmiş olması, sonucun olumlu olması gerekiyor. 

Başvurular ilerleyen bir tarihte Polis Akademisi Başkanlığının web sitesi üzerinden ( http://www.pa.edu.tr/ ) yapılacak.

İŞTE 2016 YILI 4 BİN ÖZEL HAREKAT POLİSİ ALIM İLANI VE BAŞVURU ŞARTLARI

( 4 bin polis alım ilanı başvuru şartlarının büyük hali için resme tıklayınız. )

dört bin polis alımı

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.