CTE sözleşmeli personel alımı sözlü sınav tarihinde değişiklik

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri (CTE) personel alımına başvuranlar dikkat. CTE, personel alımı sözlü sınav tarihi değiti. CTE cte sözleşmeli personel sözlü sınavı ne zaman olacak?

CTE sözleşmeli personel alımı sözlü sınav tarihinde değişiklik
22 Nisan 2016 Cuma 09:30

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri (CTE) personel alımıyla ilgili açıklama yaptı. CTE,  İnfaz Koruma Memuru Alımında gerçekleştireceği sözlü sınavın tarihinde değişikliğe gitti. Yapılan açıklamada, sözlü sınavın 13 Haziran olduğu daha önceden bildirilsede, o vakitlerde Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nda gerçekleştirilecek atamalardan dolayı geri tarihe çekildi. 

CTE sözleşmeli personel alımı sözlü sınavları hangi tarihte yapılacak?

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nda gerçekleştirilecek atamalar nedeniyle 13 Haziran tarihinde açıklanan sözlü sınav tarihi geri çekildi. Buna göre CTE'ye girecek 2 bin 954 personel kadrosunun sözlü sınavı 16 Mayıs 2016 tarihinde yapılacak.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü konu ile ilgili resmi sitesinden bir duyuru yayımladı.  


ADALET BAKANLIĞI 

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Taşra Teşkilatına 

Sözleşmeli (657 sk. 4/B) Personel Alımı Sözlü Sınav Tarihinin Öne Alınması

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4’üncü maddesinin (B) fıkrası, 2802 sayılı Hâkimler ve Savcılar Kanunu’nun 114’üncü maddesi, 06.06.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararına Ekli Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda yer alan Ek 2'nci madde ve Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliği’nin değişik 5 ve devamı maddelerine göre, sözleşmeli 2.454 infaz ve koruma memuru, 144 büro personeli (ceza infaz kurumu katibi), 95 diğer sağlık personeli (sağlık memuru),  56 teknisyen, 155 destek personeli (şoför), 26 destek personeli (aşçı), 24 destek personeli (kaloriferci) olmak üzere 2.954 sözleşmeli pozisyonun sözlü sınavı için 13 Haziran 2016 tarihinde yapılacağı belirtilmiş ise de; Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Birinci Dairesinin 12/04/2016 tarihli ve 581 sayılı Bölge Adliye Mahkemelerine komisyon başkan ve üyelerinden atama yapılması ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun yaz kararnamesini 06 Haziran 2016 tarihinde açıklanacak  olması nedeniyle sözlü sınav tarihi 16 Mayıs 2016 olarak değiştirilmiştir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.