Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı personel alımı yapacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) personel alımı yapacağını ilanla duyurdu. Personel alımı başvuru şartları neler? Başvuru için gereken belgeler neler? İşte personel alımının detayları...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı personel alımı yapacak
27 Ekim 2016 Perşembe 10:59

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) Çalışma Genel Müdürlüğüne 50 personel alımı yapacak. Uzman Yardımcısı kadrosuna alınacak olan adaylar için başvuru şartları neler, sınav ne zaman ve nerede yapılacak gibi merak edilen sorulara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Bakanlığın Çalışma Genel Müdürlüğünde açık bulunan Genel İdari Hizmetleri sınıfından 50 personel 8. dereceli Çalışma Uzman Yardımcısı kadrosuna yerleştirilecek. 

Alımı yapılacak personellerin sayısı ve alanı

- Hukuk: 10
- Fen/Fen-Edebiyat Fakültesi: 10
- Siyasi bilgiler/iktisat/işletme: 30

Başvuru için gereken belgeler neler?

Bakanlığın personel alımı için başvuru yapacak olan adaylar başvuru için gereken belgeleri eksiksiz ve okunaklı şekilde tükenmez kalemle doldurmaları gerektiği vurgulandı. Başvuru  yapacak adaylar içib gerekli belgeler T.C. Kimlik Numarası beyanı (Nüfus Cüzdanı Fotokopisi), yüksek öğrenim diplomasının veya mezuniyet belgesinin veya eğitimini yurt dışında tamamlamış olanlar için diploma denkliğinin yetkili idarelerce kabul edildiğini gösterir belgenin aslı veya Bakanlıkça onaylı örneği, KPSS sınav sonuç belgesinin aslı veya fotokopisi veya ÖSYM’nin internet sitesinden edinilen bilgisayar çıktısı, özgeçmiş, başvuru formu ve 3  adet vesikalık  fotoğraf.

Sınav nerede ve ne zaman yapılacak?

26 Aralık 2016 ve 13 Ocak 2017 tarihleri arasında yapılacak olan sözlü sınav 'Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğü Emek Mah.17Cadde No:13 P.K:06520 Çankaya/ANKARA' yapılacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı personel alımı ilanı için TIKLAYINIZ.


Etiketler; #personel alımı
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.