Akdağ: 20 Bin personel alımı yapılacak

Sağlık Bakanı Recap Akdağ'dan müjdeli haber geldi.Akdağ,20 Bin personel alacaklarını duyurdu.

Akdağ: 20 Bin personel alımı yapılacak
25 Ağustos 2016 Perşembe 17:01

Sözleşmeli sağlık personeli alımı konusunda Sağlık Bakanı Akdağ, "Eylül ayına yetiştiremeyebiliriz ama bu sene sonuna kadar 20 bine yakın sağlık personelini inşallah göreve başlatacağız." şeklinde açıklamalarda bulundu.

Askeri hastanelerin Sağlık Bakanlığı'na devredilmesi hususunda Sağlık Bakanı Akdağ, "Devirle ilgili hukuk tamamlandı. O hukuk bize bir ay içerisinde devrin tamamlanmasını söylüyor. Önümüzdeki hafta cuma günü inşallah devri tamamlamış olacağız. Hastaneleri, personelleri ile beraber devralmış olacağız." ifadelerini kullandı.

Akdağ, aile hekimlerinin zorunlu nöbet uygulamasıyla ilgili ise, "Aile hekimlerinin hafta sonları ayda 8 saat zorunlu nöbet tutmasıyla ilgili mevzuatımız vardı. Bununla ilgili mevzuatı değiştirdik, kanuna yazdık. Şu anda en son yaptığımız torba kanunla birlikte Cumhurbaşkanımızda. Cumhurbaşkanımız da onaylarsa, aile hekimleri zorunlu olarak ayda 8 saat nöbet tutmak durumunda kalmayacak."şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yusuf günenç - 8 yıl önce
Nerde basvuru yapalim