559 şehit ve gazi yakınının atama kurası yapıldı

Şehit yakını, gazi ve gazi yakınının atama kurası, bugün Devlet Personel Başkanlığı’nda noter huzurunda gerçekleştirildi. Kurada, 362 erkek ve 197 kadın olmak üzere toplamda 559 kişinin ataması yapıldı.

559 şehit ve gazi yakınının atama kurası yapıldı
27 Mart 2017 Pazartesi 18:35

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nca hak sahibi olduğu tespit edilerek Devlet Personel Başkanlığı’na bildirilen  (559) şehit yakını,  gazi ve gazi yakınının atama kurası, 27  Mart 2017 Pazartesi günü Devlet Personel Başkanlığı’nda noter huzurunda gerçekleştirildi. 

Hak sahiplerinin atama teklifleri yapılırken, atanmayı istedikleri ilk il tercihleri ile öğrenim durumları dikkate alındı. 

559 istihdam hakkı sahibinden;

* 287’si öğrenim durumları itibariyle ihraz ettikleri unvanlar esas alınarak öğretmen, hemşire, mühendis, tekniker, teknisyen, çocuk eğiticisi gibi memur kadrolarına,

* 270’i hizmetli kadrolarına,

* 2’si ise işçi kadrolarına atama teklifleri yapıldı. 

Kura ile 362’si erkek, 197’si ise kadın olmak üzere 559 kişi çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarda bulunan kadrolara yerleştirildi.  

Bakanlıklar, bağlı ve ilgili kuruluşlar, kamu iktisadi teşebbüsleri, üniversite ve belediyeler olmak üzere toplam 83 kamu kurum ve kuruluşuna atama teklifi yapıldı.  

İlgililer atama teklif sonuçlarına http://euygulama.dpb.gov.tr/DPB_WEB/SorguSehitGaziAtama.aspx adresinden ulaşabilirler.

İlgililerin atama işlemleri, yazıların kurumlara ulaşmasından itibaren başlayacak olup bundan sonraki süreçte istihdam hakkı sahiplerinin, kurumların atama işlemlerini tamamlamalarını müteakiben kendilerine tebliğde bulunmasını beklemeleri gerekmektedir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.