20. Dönem POMEM Başvuru ve Kayıtta İstenen Gerekli Belgeler

20. Dönem POMEM Giriş Sınavı şahsen başvuru yapacak adaylar,gerekli belge ve evrakları götürmesi gerekiyor. POMEM başvurusunda gerekli belgeler nelerdir? Pomem gerekli belgeler ve başvuru formu ile ilgili merak edilenler kamusaati.com adresimizde.

20. Dönem POMEM Başvuru ve Kayıtta İstenen Gerekli Belgeler
18 Mayıs 2017 Perşembe 16:12

Polis Akademisi 20. Dönem POMEM Aday Değerlendirme ve Seçme Sınavı Giriş Belgeleri ve sınav tarihleri açıklandı. Polis olmak isteyen binlerce aday, başvuru sırasında  Adayların Sınava Gelirken yanlarında getirmeleri gereken belgeleri merak diyor. Kamu Saati olarak 20. Dönem Pomem sınav giriş belgesinde başvuru için gerekli belgelere haberimizden ulaşabilirsiniz. 

Polis Akademisi 20. Dönem Sınavı ile ilgili şu açıklamayı yaptı.

"20. Dönem POMEM Giriş Sınavı kapsamında adaylar şahsen başvuru ve evrak teslimi işlemlerini gerçekleştirecekleri, aday değerlendirme ve seçme sınavına katılacakları başvuru ve sınav merkezlerini T.C. kimlik numaraları ve e-Devlet kapısı şifreleri ile www.pa.edu.tr internet adresinden sorgu yapmak suretiyle öğreneceklerdir.  Ayrıca adaylara posta yolu veya değişik iletişim araçları ile sınav giriş belgesi gönderilmeyecektir. İnternetten yapılan sınav giriş duyurusu tebliğ niteliğindedir. 

Sınav sonuçları sınav işlemleri sona erdikten sonra Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sayfası www.pa.edu.tr adresinden adaylara duyurulacaktır. Ayrıca adaylara posta yolu veya değişik iletişim araçları ile sınav sonuç belgesi gönderilmeyecektir. İnternetten yapılan sınav sonuç duyurusu tebliğ niteliğindedir.  

Adaylar Sınav Merkezlerine girişte yanlarında cep telefonu, ses ve görüntü kayıt cihazı veya bunlara benzer değişik elektronik eşya bulundurmamaları gerekmektedir. "

POMEM'e Başvuru yapan adaylar;

1 Sınav giriş belgesi

2 20.Dönem POMEM sınavı aday başvuru dilekçesi, (Aşağıda ki linkten indirilerek aday tarafından doldurulacaktır.)

3 Eğitim-öğretim kurumlarına alınacak öğrenci adayları için sağlık bilgi formu, (Aşağıda ki linkten indirilerek aday tarafından doldurulacaktır.)

4 Adayın fiziksel yeterlilik sınavına girmesine engel olmadığına dair yazılı beyanı, (Aşağıda ki linkten indirilerek aday tarafından doldurulacaktır.)

5 Lisans diplomasının veya geçici mezuniyet belgesinin aslı ile birlikte arkalı önlü fotokopisi,

6 2015 veya 2016 yıllarına ait KPSS sonuç belgesinin bilgisayar çıktısı,

7 Son bir yıl içinde çekilmiş dört adet biyometrik fotoğraf,

8 Sınav ücretinin yatırıldığına dair banka dekontu,

9 Yaş düzeltmesi yaptıran adaylar için yaş düzeltme belgesi (onaylı)

10 Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen Yurtdışındaki Yükseköğretim Kurumlarından mezun olanlar için denklik belgesi,

11 Emniyet teşkilatı personeli şehit veya vazife malulü olanların eş veya çocuklarından, Personel Daire Başkanlığınca verilen şehitlik veya vazife malullük belgesinin kurumca onaylı örneği,

12 NOT: Adaylar, başvuru ve sınav esnasında yanlarında nüfus cüzdanlarını bulunduracaklardır. Ayrıca Fiziki yeterlilik sınavı aşamasında adayların parkur hareketlerine uygun kıyafet ve spor ayakkabısı getirmeleri faydalarına olacaktır.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.