2 bin 500 Hakim ve Savcı alımı yapılacak - Bekir Bozdağ'dan personel alımı açıklaması

2017 yılında hangi kurumlara alım yapılacak? Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 2017 yılı içerisinde birçok kuruma personel alımı yapılacağını belirtti. Hakim ve Savcı sayısının yetersiz olduğunu beyan eden Bozdağ, 2017 yılında 2 bin 500 hakim ve savcı alınacağını ifade etti.

2 bin 500 Hakim ve Savcı alımı yapılacak - Bekir Bozdağ'dan personel alımı açıklaması
09 Şubat 2017 Perşembe 13:15

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, TRT Haber'de merak edilen sorulara yanıt verdi. KHK'lar sonrasında binlerce kişi ihraç edildi. Kamuda oluşan personel boşluğunun ne zaman doldurulacağı merak ediliyor. Bekir Bozdağ 2017 yılı içersinden yeni alımlar olacağını ifade etti. Peki hangi kurumlara personel alımı yapılacak? İşte detaylar. 

Hakim savcı konusunda açık var mı? Yeni alımlar olacak mı?

Hakim ve Savcı sayısının standartların altında olduğunu ifade eden Bozdağ, yeni alımların yapılacağını belirtti. Bozdağ, "Hakim ve savcı sayımız AB standartlarında karşılanmış değil. Orada 100 bin kişiye 21 hakim savcı düşüyor, bizde 13,5. Daha bizim alacağımız mesafe var. İhraçları düştüğümüzde de bu oranı koruyoruz. Yaklaşık 4 bin hakim ve savcı staj yaparken boşluk nedeniyle göreve başlatıldılar. Ama bir yandan da yeni hakim savcı alımını sürdüreceğiz. 3 Haziran'da 2 bin kişi hukuk mezunlarından, 750 kişi de avukatlar arasından hakim savcı alacağız. Yıl sonunda da yeni bir alım daha yapacağız. Son sınıf öğrencilerimiz endişe etmesin onlar için yıl sonunda da yeni alım yapacağız."

Alımlar hangi tarihte yapılacak?

Bekir Bozdağ, Hakim ve Savcı alımlarının bir kısmının 3 Haziran 2017 tarihinde yapılacağını belirtti. Bakan Bozdağ, 2017 yılı içerisinde de Zabıt, İcra Katibi, İnfaz Koruma Memuru bunlara ilişkin de 2017'de yeni alımların yapılacağını belirtti. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.