Torba yasadan çıkan ve şimdiye kadar kabul edilen maddeler neler?

Gelir Vergisi Kanunu ve doğum yapan memur ve işçi kadınlara yeni haklar getiren düzenlemeleri de içeren bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun ile Kanun Tasarısı'nın şu ana kadar 7 maddesi kabul edildi.

Torba yasadan çıkan ve şimdiye kadar kabul edilen maddeler neler?
22 Ocak 2016 Cuma 10:45

Geçtiğimiz günlerde meclisten geçen ve milyonlarca kişiyi ilgilendiren torba yasadaki değişiklikler bir bir meclisten geçiyor.

İşte GVK ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısında kabul edilen o maddeler

7 madde kabul edildi

Doğum yapan memur ve işçi kadınlara yeni haklar getiren düzenlemeleri de içeren Gelir Vergisi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın şu ana kadar  7 maddesi kabul edildi.

Tazminat oranları %25 artıyor

Kabul edilen maddelere göre, emniyet hizmetleri sınıfına dahil kadrolarda bulunanların yararlandığı emniyet hizmetleri tazminat oranları yüzde 25 artırılıyor.

Ek göstergeler yükseliyor

Emniyet hizmetleri sınıfına dahil personelden yükseköğrenimli olanların ek göstergeleri de yükseltilecek.

Yarım zamanlı çalışma

Çocuğu olan veya evlat edinen memur anne ve babaya, çocuğun mecburi ilköğretim çağının başladığı tarihi takip eden ay başına kadar normal çalışma süresinin yarısı kadar çalışma imkanı getiriliyor.

İlk defa gelir vergisi mükellefi olanlara kolaylık

Tasarıya göre, ticari, zirai veya mesleki faaliyeti nedeniyle adlarına ilk defa gelir vergisi mükellefiyeti tesis olunan ve mükellefiyet başlangıç tarihi itibarıyla 29 yaşını doldurmamış tam mükellef gerçek kişilerin, faaliyete başladıkları takvim yılından itibaren üç vergilendirme dönemi boyunca elde ettikleri bu kazançların bir kısmı gelir vergisinden müstesna olacak.

8 bin TL'lik yıllık indirim

Ticari kazancı basit usulde tespit edilen mükelleflerin sadece basit usulde tespit edilen ticari kazançlarının 8 bin lirasına kadar olan kısmı üzerinden gelir vergisi alınmayacak. 8 bin TL'lik yıllık indirim tutarı, her yıl günün ekonomik koşullarına uygun olarak yeniden belirlenecek.

Pasaportlara harç ödenmeyecek

Öğrenimi devam eden 25 yaşını doldurmamış gençlere verilen pasaportlardan harç alınmayacak.

Kaynak: sgkrehberi.com

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Oldukça önemli madde geçmiş.