Kısa Dönem Askerlik Süresi Kaç Gün?

Kısa dönem askerlik süresi kaç gündür? İzin kullanılmazsa kaç gün askerlik yapılır?

Kısa Dönem Askerlik Süresi Kaç Gün?
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Kısa dönem askerlik son düzenlemeler ile 6 aya indirildi. Ordu askerlik hesabını gün üzerinden değilde ay hesabı üzerinden yaptığı için ayın 28 gün ya da 31 gün olması askerlik sürenizi de gün bazında etkilemektedir.

Askerlik süresi içerisinde her ay 2 gün izin hakkınız bulunur. 6 aylık askerlik döneminde toplamda 12 gün izin süreniz vardır. Eğer 12 gün izin sürenizi kullanmazsanız askerlik sürenizi 12 gün kısaltarak tezkere alabilirsiniz.

Askerlik Sevk Tarihinde mi Katılım Tarihinde mi Başlar?

Askerlik için alacağınız sülüste sevk tarihi ve katılacağı tarih olmak üzere iki farklı tarih bulunmaktadır. Acemi birliğine sevk olacak biri için askerlik sevk tarihi itibari ile başlamaktadır. Bu nedenle askeri birliğinize erken teslim olarak birkaç gün de olsa askerliği fazla yapmak sizi üzebilir.

UYARI! : Bu yazının tüm hakları Kamusaati.com'a aittir. "www.kamusaati.com" biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal takip yapılacaktır. ©

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hoca - 7 yıl önce
Herkese merhaba. Sağa sola sıra sora kafa beyin kalmadı bilen biri bana yardım etsin.2013 te mezun oldum üniversiteden. 1 yıl özel sektörde öğretmenlik yaptım. 2014 te atandim devlete. 2 yıl oldu ek a belgesini de kullandım ve hakkım bitti. 2016 ağustos ta telefon çaldı askerlik şubesi. Dedi askerlik yerin şurasi iki gün içinde şubeye git.yoksa hapis cezası bilmem ne korkuttu. Zamansız oldu. Şubeye gittim 2017 de gitsem ne olur dedim hapis falan. Ya yok öyle bisi sadece para cezası dedi. Sonra tayin başka ile çıktı bir daha gittim ne zaman gitmek istersen o zaman gel dedi. Sonra bi otelde yakalandım. Ve bir daha şubeye gitmedim. Şimdi şubat 2017 de gidecem ne yapmam gerek. Okula yazıda gelmedi şükür ama bilen Allah rızası için bi yardım etsin bana