2016 Ehliyet sınav tarihleri belli oldu, işte MEB'in takvimine göre ehliyet sınav tarihleri

2016 Ehliyet sınav tarihleri MEB tarafından belirlendi. 2016 yılının ilk ehliyet sınavı 13 Şubat 2016 tarihinde gerçekleşmişti. Milli Eğitim Bakanlığı 2016 yılı içerisinde yapacağı diğer ehliyet sınavlarının kayıt tarihlerini ve 2016 ehliyet sınav tarihlerini açıkladı. MTSK 2 kayıt tarihi ne zaman?

2016 Ehliyet sınav tarihleri belli oldu, işte MEB'in takvimine göre ehliyet sınav tarihleri
15 Mart 2016 Salı 23:30

MEB tarafından hazırlanıp uygulamaya koyulan ehliyet sınavlarının tarihleri belli oldu. 2016 ehliyet sınav tarihleri MEB'in takvimine göre 6 farklı zamanda yapılacak. Her sene 6 farklı tarihte uygulanan ehliyet sınavları 2016 yılında da 6 farklı tarihte yapılacak. 2016 yılının ilk ehliyet sınavı 13 Şubat 2016 Cumartesi günü gerçekleşti. 

Milli Eğitim Bakanlığının MTSK adı altında hazırladığı Motorlu Taşıtlar Sınavı 18 yaşını doldurmuş ehliyet almak isteyen her gencin girdiği bir sınav. MEB bu sınavlarda ilk yardım, direksiyon, çevre bilgisi ve trafik gibi derslerden sınav yapıyor. Yazılı sınavlarda başarılı olan adaylar MEB'in belirlediği bir tarihte direksiyon sınavına tabi tutuluyor. 

2016 EHLİYET SINAVI TARİHLERİ BELLİ OLDU, MTSK 2 KAYIT TARİHİ NE ZAMAN?

MEB çalışma takvimine göre 2016 yılının ilk ehliyet sınavı 13 Şubat 2016'da oldu. İkinci ehliyet sınavı ise 14 Mayıs 2016 tarihinde yapılacak. Bu tarihte yapılacak MTSK 2 için kayıt süresi ise 30 Mart 2016'da doluyor.

MTSAS-2 (14 Mayıs 2016)

MTSAS-3 (16 Temmuz 2016)

MTSAS-4 (27 Ağustos 2016)

MTSAS-5 (8 Ekim 2016)

MTSAS-6 (10 Aralık 2016)

stajyer ehliyet

MEB'in uyguladığı sınavlarda  İlk Yardım, Araç Tekniği, Trafik ve Çevre ile Trafik Adabı gibi derslerden toplamda 50 soru soruluyor ve ehliyet almak isteyen adaylara sınav boyunca 60 dakika süre veriliyor. Eskiden sürekli çıkmış soruları soran MEB birkaç senedir ehliyet sınavlarında daha ciddi sorular sorarak sınav kalitesini arttırma yönüne gitti. 

Öte yandan direksiyon sınavında uygulanan kriterleri değiştiren Bakanlık, yokuştur dur kalk yapma, geri geri park etme gibi uygulamalar ile araba sürmeyi gerçekten bilenlerin ehliyet alacağı bir sınav sistemi getirdi. Stajyer ehliyet uygulamasıyla birlikte hayata geçen bu uygulama vatandaşlar tarafından oldukça taktir topluyor.  

MEB tarafından uygulanan ehliyet sınavlarının sonuçları 2 hafta gibi bir zaman dilimi içerisinde açıklanıyor ve adayların erişebileceği sayfalardan sorgulanıyor. Sınava giren birçok aday bu sınava girmeden evvel çıkmış soruları çözmüş olmanın sınavda başarılı olma ihtimalini arttırdığını dile getiriyor. 

STAJYER EHLİYET UYGULAMASINDA NELERE DİKKAT ETMEK GEREK?


Ehliyet alma sisteminde yapılan değişikliklerle birlikte ehliyet almak gittikçe zorlaşıyor. Stajyer ehliyet uygulamasıyla birlikte sürücü adaylarının 2 sene boyunca yanlarında bir esas sürücü ile birlikte seyahat etmesi gerekiyor. Üstelik stajyer ehliyet sahibinin 2 yıl içerisinde 75 ceza puanını aşmaması gerekiyor.  

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.