Yusuf Tekin: Öğretmen Akademileri çok farklı mekanizmada çalışacak

MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, EBA üzerinden öğretmenlerin sorularını yanıtladı. Büyük merak ile beklenen öğretmen akademileri ile ilgili konuşan Yusuf Tekin, "Önümüzdeki yıl, öğretmen akademileri çok farklı kategorilerde çok farklı isimlerle beraber kurumsallaşmış olacak. Hizmet içi eğitimleri bu anlamda ciddi bir revizyondan geçirmiş olacağız." dedi.

Yusuf Tekin: Öğretmen Akademileri çok farklı mekanizmada çalışacak
12 Haziran 2017 Pazartesi 13:40

Milli eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, Eğitim Bilişim Ağı'nın (EBA) internet üzerinden gerçekleşen canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundu. 2016-2017 eğitim-öğretim dönemi yıl sonu değerlendirmesi yaptan Tekin, öğretmenlerin sorularını yanıtladı.

Yeni Dönemde öğretmenlerin hizmet içi eğitimlerinin daha verimli olacağını açıklayan Tekin, öğretmen akademilerinin kurulmasının önemli olduğunu ifade etti. 

Önümüzdeki yıl hizmet içi eğitim mekanizması sürecinin akademik biçimde planlanacağını belirten Tekin, "Bir aksilik olmazsa önümüzdeki eğitim öğretim yılından itibaren hizmet içi eğitim mekanizmasını, sürecini daha akademik biçimde planlayan, öncesinde öğretmen arkadaşlarımızın neye ihtiyaç duyduğunu tespit edecek ve ardından bu eğitim sürecini yönetecek bir öğretmen akademisi kavramı ve kurumu üzerinde çalışıyoruz. Önümüzdeki yıl, öğretmen akademileri çok farklı kategorilerde çok farklı isimlerle beraber kurumsallaşmış olacak. Hizmet içi eğitimleri bu anlamda ciddi bir revizyondan geçirmiş olacağız." şeklinde konuştu. 

Biz öğtermenlerimizden faydalanıyoruz, yeni şeyler sunuyoruz

Öğretmen akademilerinde, öğretmenlerin kendilerini geliştirmek istedikleri alanlara yönelik taleplerini karşılamaya dönük bir planlamanın yapılacağını ifade eden Tekin, "Bu bizim için iki yönlü bir süreç. Bazen biz öğretmenlerimizden faydalanıyoruz, bazen biz öğretmenlerimize yeni şeyler sunuyoruz." dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.