Yılın 'Fark Yaratan Öğretmen'i belli oldu

Öğretmen Akademisi Vakfı’nın ‘Fark Yaratan Öğretmen’ kampanyasında en beğenilen hikâye, otizmli kızının öğretmenini anlatan annenin paylaşımı oldu.Arzu Gökçe’nin anlattığı, özel eğitime ihtiyaç duyan kızının öğretmeni Cemil Gülcan bu yılın en iyisi seçildi.

Yılın 'Fark Yaratan Öğretmen'i belli oldu
23 Kasım 2016 Çarşamba 20:52

Öğretmen Akademisi Vakfı'nın (ÖRAV) bu yıl ikincisini düzenlediği "Fark Yaratan Öğretmen" kampanyasının en beğenilen hikayesi, otizmli ilkokul öğrencisi kızının öğretmeni Cemil Gülcan'ı anlatan Arzu Gökçe'nin paylaşımı oldu.

Vakıftan yapılan açıklamaya göre, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla öğretmenlerin değerinin yeniden gündeme gelmesi amacıyla geçen yıl başlatılan, vakfın sosyal medya hesapları ve farkyaratanogretmen.com internet sitesi üzerinden yürütülen kampanya yoğun ilgi gördü.

Altan Erkekli, Arzum Onan, Engin Hepileri, Kayhan Yıldızoğlu ve Muratcan Güler gibi sanat ve spor dünyasından isimler, fark yaratan öğretmen hikayelerini anlattıkları videolarla kampanyaya destek verdi. Kampanya içerikleri, sosyal medyada 2 haftada 1 milyondan fazla kişi tarafından görüntülendi.

Kampanyanın sonuçları "2. ÖRAV Eğitim Şenliği"nde açıklandı.

Kampanyaya katılan Arzu Gökçe, özel gereksinime sahip, otizmli bir ilkokul öğrencisi olan kızı Ceren'in öğretmeni Cemil Gülcan'ı fark yaratan öğretmeni olarak anlattı. Kızının okulda tüm arkadaşları tarafından kabul edilmesinde ve eğitimine kesintisiz devam etmesinde önemli desteği olan Cemil Gülcan'ın hikayesi, jürinin oylarıyla yılın "en beğenilen fark yaratan öğretmen" hikayesi seçildi.

Şenlikte öğretmen Cemil Gülcan'la sahneye çıkarak hikayesini okuyan Gökçe, "Geriye dönüp baktığımda okulun ilk zamanlarında Ceren'le yaşadığımız zorlukları anımsıyorum. Bugün ise yanımızda olan öğretmenler sayesinde hayatımızın nasıl değiştiğini görüyorum. Gerçekten öğretmenler hayatımızda fark yaratabilir, yeter ki Ceren gibi özel çocukları da kabul etsinler, bizi anlamaya çalışsınlar. Tıpkı Cemil Öğretmenimizin yaptığı gibi." dedi.

Gülcan ise bu süreçte yalnız olmadığını, Ceren'in ailesinin ve rehber öğretmenin de büyük emekleri olduğunu belirterek, "Tüm çocukların eğitim hakkının savunulması gerekir. Ceren'in de eğitimine bizim yanımızda devam etmesinde hem ailesinin hem de rehber öğretmenlerinin büyük payı var. Önemli olan paylaşmaktır. Birlikte hareket etmek, başarıları olduğu kadar zorlukları da birlikte paylaşarak aşmaktır." şeklinde konuştu.


Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.