Yarıyıl tatili 30 gün mü olacak?

Milli Eğitim Bakanlığı, yarı yıl tatilini 15 günden 30 güne çıkartacak mı? Alınan duyumlara göre MEB 15 günlük olarak planlanan sömestr tatilini 30 güne çıkartmaya hazırlanıyor.

Yarıyıl tatili 30 gün mü olacak?
20 Aralık 2015 Pazar 21:01

Milli Eğitim Bakanlığı, yarı yıl tatilini 15 günden 30 güne çıkartacak mı? Alınan duyumlara göre MEB 15 günlük olarak planlanan sömestr tatilini 30 güne çıkartmaya hazırlanıyor.

Eğitim-Öğretimde reform ve yapılandırma çalışmaları kapsamında öğrencilerin yarı yıl tatilinin 15 günden 1 aya çıkartılması, yaz tatilinin ise otomatik olarak kısaltılması bekleniyor. Yapılan değişiklik ile ülke içerisinde yerli turizm ile ekonomiye canlılık kazandırılması ve devlet okullarının kapalı kalacağı süre içerisinde yakıttan yapacağı tasarruf ile MEB bünyesine milyonlarca TL’lik kazanç yapılacağı düşünülüyor.

ÖĞRETMEN VE VELİLER DURUMA NEDİYOR?

Planlananlar doğrultusunda eğitim – öğretim yılı için yarıyıl tatili 31 Aralık’ta başlayıp 1 Şubatta biterek 1 aylık bir süreyi kapsayacak şekilde olabilir. Yaz tatilinin ile kısaltılarak 15 Haziran – 1 Eylül tarihleri arasında olması planlanıyor. Uygulamanın hayata geçmesi durumunda ise veli ve öğretmenler bu durumdan şikayetçi olabilir.

ÖĞRENCİLER NE ZAMAN KARNE ALACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan 2015 iş takvimine göre öğrenciler 23 Ocakta karne alacak ve yarı yıl tatiline girecek. 15 Gün sürecek yarı yıl  tatili 8 Şubat 2016’da son bulacak. Öğrenciler 2. Dönemin ilk dersine ise 9 Şubat 2016 Pazartesi günü girecek.

Yapılacak bu değişikliğin içinde olduğumuz 2015 – 2016 yılını kapsamayacağı belirtilse de 2016 yılından itibaren geçerli olacağına kulislerde neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. Bakanlığın bu değişikliği bu yıl yapmamasının nedeni ise oldukça yoğun bir program içerisinde yer alıyor olması.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Büşra - 8 yıl önce
çok doğru bir uygulama.
Avatar
BABA - 8 yıl önce
Neden olmasın..
Avatar
Pınar Çelik - 8 yıl önce
Bence doğru bir karar.. Şubat ayında çok fazla kar tatili yapıldığından, en azından resmi kararla alınmış bir tatil olacak. Özelliklede servisle okula giden çocuklar mağdur olmayacak. Okul yakıt, elektrik ve su dan tasarruf yapmış olacak...Birde biz veliler servis ücretinden tasarruf yapmış olacağız.. Tebrikler bakanın. Doğru bir karar..
Avatar
Fındıklar ne olacak - 8 yıl önce
Eğer yaz tatilinde kısaltma yapılacaksa olmasın.. Biz karadenizliyiz.. Ağustosta okullar açılırsa büyük sıkıntı.. Fındıklar ne olacak?
Avatar
YATMAYA DEVAM - 8 yıl önce
Madem bukadar kısaltacaklar oldu olacak okullar kapatılsın ne gerek var zaten haftasonu yaz tatili kış tatili bayram tatili resmi tatil derken nezaman okuyacak bu çocuklar da nezaman eğitilecekler anlamış değilim. Tatil sektörü kazanacakmış çok doğru para eğitimden önemli değil mi
Avatar
Yavuz - 8 yıl önce
Bu tür konularda insanların kafası karıştırılmamalı. Önce kesin bilgi sonra haber ...
Avatar
Gizemli gizemliGizemli gizemli - 8 yıl önce
Yaz tatilini de almayın öğretmeler g
Avatar
emine - 8 yıl önce
gercekten bizim findiklar ne olacak o zaman cocuklarimiz kucuk evde yanliz birakamayiz koydeki findigimizi da tarlalarda birakamayiz bizide dusunerek karar alirsaniz cok iyi olur