Türkiye geneli ve il il öğretmen ihtiyaç listesi

İllere göre öğretmen ihtiyaç sayıları güncellendi ve orm Kadro Sayıları Türkiye genelinde illere göre açıklandı. Peki hangi ilde ne kadar öğretmene ihtiyaç var?

Türkiye geneli ve il il öğretmen ihtiyaç listesi
03 Aralık 2015 Perşembe 01:27

Öğretmenlerin norm güncelleme işleminin bitmesinin ardından il il norm kadro sayıları Türkiye genelinde açıklandı. Açıklanan resmi rakamlara göre Türkiye genelinde öğretmen açığı sayısının 91 bin 142 olduğu belirtildi.

Her sene kasım ayı içerisinde gerçekleştirilen norm kadro sayımı bu sene de gerçekleştirildi. Bu norm kadrolar  belirlendikten sonra İl Milli Eğitim Müdürlükleri okullarda norm kadro fazlası bulunan öğretmenlerin başka okullarda görevlendirilmesine yönelik norm fazlası öğretmenlerin atama işlemini başlatmıştı. Bunu da şu haberimizde dile getirmiştik. Bugün de illere göre okullarda görev yapan öğretmen sayılarını yayımlıyoruz.


İşte o liste:

türkiye geneli öğretmen açığı

öğretmen açığı


Açıklanan liste neyi anlatıyor?

İllere göre öğretmen ihtiyaç fazlası ve öğretmen ihtiyacını açıklayan norm kadro güncellemesi önümüzdeki dönemlerde yapılacak atamalara ışık tutacak. Şubat ve ağustos atamalarında atanacak öğretmen sayısının belirlenmesi için yapılan norm kadro güncellemesi ile gelecek atama dönemlerinde öğretmen açığı ve fazlası belirlenerek il içi ve iller arası ile özür durumuna bağlı yer değiştirmeler de yapılabilecek. 

Açık bir an önce giderilmeli

İllere göre öğretmenlerin norm kadro güncellemesi ile belirlenen öğretmen açığı sayısı atamalara ışık tutacak. Türkiye genelinde net olarak 91 bin 942 öğretmen açığı bulunuyor. Ancak öğretmen atamalarında bu sayı bir türlü tam anlamıyla sağlanamıyor. Kamusaati.com olarak bir an önce öğretmen atamalarının ihtiyaca göre yapılması eğitimde kalite ve atanamayan öğretmenlerin sorunlarının çözülmesi açısından istiyoruz. 

Kamusaati.com olarak atanamayan öğretmenlerin yanında olmaya devam edecektir. Öğretmenlerle ilgili haberlerimizi şu sayfadan ( http://www.kamusaati.com/egitim-haberleri ) takip edebilirsiniz.

Kamusaati.com özel haber


Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Semra - 8 yıl önce
Bu kadar açık var. Bekleyen var. Organizasyonda bir sıkıntı var. Organizasyon da para sıkıntısı var galiba. Maliye yani
Avatar
Yasin kırıcı - 8 yıl önce
Atamayın bunlar yatıyor
Avatar
Yavuz - 8 yıl önce
İnşAllah bu sayının tamamı iki yıl içerisinde göreve atanır.
Avatar
asım - 8 yıl önce
bunlar yatacağı için bu kadar alıma gerek yok