Trabzon'da sahte diplomayla 20 yıl öğretmenlik yaptı iddiası

Milli Eğitim Bakanlığı'nın sahte diplomalı öğretmen avı devam ediyor. Trabzon'un Dernekpazar ilçesinde görevli R.G.S isimli bayan öğretmenin 20 yıl sahte diplomayla öğretmenlik yaptığı iddia edildi. Olayla ilgili soruşturma devam ederken, 45 yaşındaki bayan öğretmen suçlamaları reddetti.

Trabzon'da sahte diplomayla 20 yıl öğretmenlik yaptı iddiası
20 Mart 2016 Pazar 17:28

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) devlet okullarına görev yapan yaklaşık 830 bin öğretmenin diplomalarını inceleme altına almıştı. Sahte diplomalı öğretmenlerin peşine düşen MEB, görev yapan öğretmenlerin diplomalarını "Mezun Sorgulama ve Doğrulama Sistemi" ile MEB’in merkez ve taşra teşkilatında muhtelif kadrolarda görevli personelinin yüksekokul, lisans, yüksek lisans ve doktora diploma bilgilerini tek tek inceleme altına aldı. Yapılan çalışmalar sonrasında Trabzon Dernekpazarı ilçesinde öğretmenlik yapan 45 yaşındaki R.G.S'nin diplomasının sahte olduğunu belirledi.

Trabzon Dernekpazarı ilçesinde yaklaşık 20 yıldır öğretmenlik yapan R.G.S'nin diplomasının sahte olduğu belirlendi. Açıköğretim Fakültesi Sosyal Bilimler Bölümü'nden mezun olduğuna dair diplomayı MEB'e ibraz ettiği ancak yapılan incelemeler sonrasında diplomanın sahte olduğu iddiasıyla incelemeler başlatıldı. Bakanlık konuyla ilgili soruşturmayı sürdürürken, 45 yaşındaki öğretmen R.G.S suçlamaları kabul etmedi.



İlçe Milli Eğitim ve bakanlık konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmazken, 4 çocuk annesi ve eşi de kendisi gibi öğretmen olan R.G.S'nin suçlamaları kabul etmediği belirtildi. Konuyla ilgili soruşturma devam ediyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yavuz - 8 yıl önce
Sahte öğretmen de oluyormuş.