Sahte vali, Terme İlçe Milli Eğitim Müdürü'nü dolandırdı

Samsun’da kendisini Samsun Valisi olarak tanıtan bir kişi ilçe milli eğitim müdürünü 60 bin lira dolandırdı.

Sahte vali, Terme İlçe Milli Eğitim Müdürü'nü dolandırdı
17 Aralık 2015 Perşembe 14:17

Samsun’da kendisini Samsun Valisi olarak tanıtan bir kişi ilçe milli eğitim müdürünü 60 bin lira dolandırdı.

24 Kasım Öğretmenler Günü’nde Terme İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Ersoy’u arayarak kendisini Samsun Valilik Özel Kalemi olarak tanıtan bir kişi telefonu vali beye aktaracağını söyleyerek başka bir dolandırıcı ile görüşme yapmasını sağladı. Sahte vali, ilçe milli eğitim müdürü Ersoy’dan ilçede okul yaptıran hayırseverlerin telefon numaralarını istedi ve onlara teşekkür için plaket verileceğini söyledi. Milli Eğitim Müdürü Ersoy ise Belçika’da yaşan bir akrabasının adını vererek Terme ilçesine okul yaptırdığını belirtti. Sahta Vali daha sonra tekrar arayarak akrabalarına ulaşamadıklarını, tekerlekli sandalye alacaklarını söyleyerek İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Ersoy’dan yardım istedi. Ersoy ise bu teklifi geri çevirmedi ve dolandırıcıların hesabına 60 bin TL gönderdi. Yeniden Özer Ersoy’u arayarak hayırseverlerin numarasını isteyen sahte validen şüphelenen Ersoy polise haber verdi.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Bürosu ekipleri tarafından başlatılan soruşturma kapsamında paranın Amasya Merzifon’da bulunan bir bankadan çekildi tespit edildi ve şüphelilerin kimlikleri belirlendi. Çorum’da ikamet ettiği öğrenil Ahmet U., Abdurrahman C. Ve Doğuş T. İsimli dolandırıcılara eş zamanlı baskın düzenleyerek yakalandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Zelimit - 8 yıl önce
El etek öperek önemli makamlara gelen ve bůrokratik işleyişten habersiz bir personelden beklenen bir davranış. Çok görülmemeli.. Allah bu millete yardım etsin.
Avatar
baba - 8 yıl önce
Geçmiş olsun hemşehrim..
Avatar
Yavuz - 8 yıl önce
İlçe müdürünü kınamamak lazım. Hırsıza her yol mubah. Alana kadar bin bir türlü yol dener.