RTÜK Başkanı: ''İletişim fakültesi mezunları da öğretmen olabilir.''

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı İlhan Yerlikaya, medya okuryazarlığının seçmeli ders olarak okutulması yolunda büyük gayret sarf ettiklerini belirterek, "Medya okuryazarlığı dersi seçmeli değil de zorunlu hale gelirse, o zaman iletişim fakültesi mezunlarından da öğretmen alabileceğiz. İnşallah onun da yolu açılır." dedi.

RTÜK Başkanı: ''İletişim fakültesi mezunları da öğretmen olabilir.''
22 Ocak 2017 Pazar 11:47

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı İlhan Yerlikaya, "Geleceğin Okuryazarlarını Yetiştiren Öğretmen Eğitimi" isimli TÜBİTAK-4005 projesinin kapanış programına katıldı. Yerlikaya, "Medyayı hayırla ve doğru yolda kullanırsan, doğru şeyler olur. Medyayı topyekün karalamayalım ama düzgün kullanalım." dedi.

Medya okuryazarlığının seçmeli ders olarak okutulması yolunda büyük gayret sarf ettiklerini söyleyen Yerlikaya, "Medya okuryazarlığı dersindeki amacımız budur. Yaptığımız araştırmalara göre çocuklarımız 4-5 saat televizyon ve radyo kullanıyor. Bu çok yüksek. Dolayısıyla her şey dozajında ve ihtiyacın kadar aldığında faydalıdır. İletişim teknolojilerinin gelişmesiyle eğitim ve bilgi hızlı yayılıyor. Bu kadar gelişen teknolojinin de elbette birtakım yan tesirleri olacak. Zararlarını bilir, ona göre kullanırsak, o zaman çok daha iyi neticeler alırız. Medya okuryazarlığı dersini genç iletişimcilerin vermesi yönünde talepler geliyor. Onun da takipçisiyiz. Medya okuryazarlığı dersi seçmeli değil de zorunlu hale gelirse, o zaman iletişim fakültesi mezunlarından da öğretmen alabileceğiz. İnşallah onun da yolu açılır." diye konuştu.



 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.