Rehber öğretmenler sınav görevi alabilir mi?

Rehber öğretmenlerin görev tanımı nedir ve rehber öğretmenler merkezi sınavlarda görev alabilir mi?

Rehber öğretmenler sınav görevi alabilir mi?
19 Aralık 2015 Cumartesi 11:02

Son dönemde rehber öğretmenlere okul içi idari işlerde görev verilip verilemeyeceği, nöbet tutturulup tutturulmayacağı ve diğer hususlarda birçok farklı görüş ortaya çıkmaktaydı. Bu görüşlere Rehberlik Hizmetleri Yönetmeliği'nden cevap veriyoruz.

Rehber öğretmenlerin görev tanımı Rehberlik Hizmetleri Yönetmeliği'nde yapılmıştır. Bu yönetmeliğin 55. maddesine göre: "Eğitim-öğretim kurumlarındaki rehberlik ve psikolojik danışma servislerinde görevli psikolojik danışmanlara yönetim, büro işlerinde, ders, nöbet ve sınav gibi rehberlik ve psikolojik danışmadaki hizmet alanlarıyla ilişkisiz konularda görev verilemez. Ancak bu durum yönetici olarak atanmalarına engel teşkil etmez. "

Rehber öğretmenler okulda yönetim ve büro işlerinde görevlendirilemez ayrıca derse girme ve nöbet tutma gibi bir zorunluluğu da yoktur. Aynı zamanda rehber öğretmenler ÖSYM'nin veya MEB'in yaptığı merkezi sınavlarda görev alamazlar. Merkezi sınav sistemine başvuruda bulundukları takdirde başvuruları iptal edilir.


Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Yönetmelikte yeni bir düzenleme yapılmalı.