Proje okullarındaki öğretmenler proje yapacak yeterliliğe sahip mi

Proje okulları neden oluşturulmuştu? Proje okulları ne zaman oluşturuldu? Çalışan öğretmenler özenle seçilmeli miydi? Proje okullarındaki öğretmenler yeterli katkı sağlıyor mu?

Proje okullarındaki öğretmenler proje yapacak yeterliliğe sahip mi
27 Eylül 2016 Salı 22:35

Milli Eğitim Bakanlığı 14 Mart 2014 yılında yaptığı Kanun değişikliği ile eğitim literatürümüze Proje okul kavramını kazandırdı.

Bu okullarda belirli eğitim reformu ve programları uygulanması ile ulusal veya uluslarası projeler üretilmesi hedefi Kanun'da da belirtildi. 
 
Toplam proje okul sayısı 155 civarında. Bu okullarda toplam 4598 öğretmen görev yapıyor.
          
Fakat bu öğrencilere rehberlik edecek öğretmenleri istihdam etmiyoruz. Eğitimin kalbi öğretmendir. Öğrencilere altından binalar dahi yapsak öğretmenlik mesleğinde yeterli olmayan öğretmenleri buralarda istihdam ettiğimiz müddetçe sonuç alamayız, alamıyoruz da.

Matematik bilmeyen matematik öğretmenleri,  bir turistle bir satır İngilizce konuşamayacak İngilizce öğretmenleri buralarda çalışıyor. Öğrenciye bir miskal fayda etmeyecek birçok öğretmen buralarda  sadece öğrencilerin yıllarını çalmakla vakit tüketiyor.

Tabi ki işini hakkıyla yapan  öğretmenlerin de hakkını teslim ederiz.

Öğrencilerin şu an sergiledikleri davranışlar da tamamen duygusal. Yerlerine yeni öğretmenler geldiğinde her şey normal seyrine girecektir. Artık eğitim meselesine ideolojik yaklaşmaktan vazgeçmeliyiz.
                
Devlet erkanımızdan bu husustaki beklentimiz gerçekten öğretmenlik mesleğinde yeterliliğini ispat etmiş öğretmenlerin buralarda istihdam edilmesidir. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.