PKK tarafından kaçırılan Öğretmen Necmettin Yılmaz şehit edildi mi?

5 gün önce Tunceli Pülümür yakınlarında aracı silahlar ile taranarak kaçırılan sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz'dan mutlu bir haber bekleniyor. Terör örgütüne yakın bir site, Necmettin Yılmaz'ın şehit edildiğine dair bir yazı paylaşsa da, umutlar devam ediyor.

PKK tarafından kaçırılan Öğretmen Necmettin Yılmaz şehit edildi mi?
22 Haziran 2017 Perşembe 22:10

Terör Örgütü PKK yine bir öğretmeni şehit etti. Kürt halkının okumasını istemeyen ve cahil olarak kalmasını isteyen hain terör örgütü, 5 gün önce kaçırılan Necmettin Yılmaz'ın şehit olup olmadığı merak kediliyor. Şanlıurfa’nın Siverek ilçesi Çiftçibaşı köyünde öğretmenlik yapan 23 yaşındaki Necmettin Yılmaz PKK tarafından kaçırıldı. 5 gün önce Tunceli Pülümür ilçesinde PKK'lılar tarafından kaçırılan öğretmenin durumu merak ediliyor.

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, 16 Haziran'da Tunceli-Pülümür karayolunda terör örgütü tarafından yolu kesilerek aracı yakılan Gümüşhaneli öğretmen Necmettin Yılmaz'ın şehit edildiğine dair haberlere ilişkin, "Bütün çabamızla, devletin bütün imkanlarıyla öğretmen kardeşimize ulaşmanın ve netice almanın gayreti içerisindeyiz. Ümit ediyoruz kısa süre içerisinde bir netice alırız. Konuyu yakından takip ediyoruz" dedi.

Memiş, gazetecilere yaptığı açıklamada, 16 Haziran tarihinde Şanlıurfa'da görev yaparken memleketi Gümüşhane'ye gelmekte olan öğretmen Necmettin Yılmaz'ın, Tunceli'nin Pülümür ilçesinde terör örgütü tarafından aracının durdurularak kaçırıldığını hatırlattı.

Olay gününden itibaren Tunceli Valiliği ile sürekli irtibat halinde oldukları belirten Memiş, şunları kaydetti:

"Devletimizin bütün imkanlarını kullanarak kardeşimize ulaşmaya gayret ediyoruz. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ve İçişleri Bakanlığı Müsteşarımız Muhterem İnce, konuyu bizlerle birlikte yakından takip ediyor. Ben sürekli Tunceli Valimizle ve oradaki tümen komutanlığı ve jandarma alay komutamlığı ile irtibat halindeyim. İnşallah hayırlı bir netice için çaba gösteriyoruz. Bütün çabamızla, devletin bütün imkanlarıyla öğretmen kardeşimize ulaşmanın ve netice almanın gayreti içerisindeyiz. Ümit ediyoruz kısa süre içerisinde bir netice alırız. Konuyu yakından takip ediyoruz."

Öğretmenin aracına ateş açmışlardı

Güvenlik birimlerinin verdiği bilgiye göre 7 gün önce saat 17.00 sularında Tunceli-Erzincan karayolunu 46'ıncı kilametreside yolu kesen bir grup PKK'lı teröristin öğretmen Necmettin Yılmaz'ın aracını durdurmak istediğini, durmayan araca ateş açılınca Necmettin Yılmaz'ın durmak zorunda kaldığı ve daha sonra aracının PKK'lılar tarafından yakılmış kendisi de kaçırılmıştı.

Baba Halit Yılmaz ise oğlunun geçen yıl Ekim ayında Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'ne atandığını belirterek, "Oğlum 1993 doğumlu, geçen yıl Ekim ayında Siverek'e öğretmen olarak atandı. Görev yaptığı köy okulunda, hem öğretmen hem müdür olarak görev yapıyordu. Yaz tatili için bizleri ziyaret için, memleketine gelmek için dün yola çıktı ve gelişini beklerken jandarmadan bizi aradılar. Oğlumun aracının yakıldığını, kurşunlandığını ve kendisinden haber alınmadığını söylediler. Ben de gece yola çıkarak, Tunceli'ye geldim. Aracın yakıldığı yerde gördüm. Kim kaçırdı, yada kimler oğlumu götürdü hala bilmiyoruz. Allah rızası için insanlık namına oğlumun serbest bırakılmasını istiyoruz. Oğlum sadece öğretmendi, hiçbir suçu, günahı yok. Allah rızası için oğlum serbest bırakılsın" diye konuşmuştu.

PKK'nın eğitimci düşmanlığı son günlerde yeniden arttı. PKK'lılar, Batman'da 22 yaşındaki Aybüke Öğretmeni şehit etmişti. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.