Öğretmenlerin yer değiştirme konusunda hayal kırıklığı!

MEB Yer Değiştirme Konusunda Öğretmenlerin beklentilerine cevap veremedi. Peki öğretmenler ne istiyor. Yer değiştirmelerin daha anlamlı olabilmesi için öneriler neler? İl içi ve İl dışı tayin yer değiştirmelerde öğretmenleri büyük hayal kırıklığı yaşattı. İşte detaylar.

Öğretmenlerin yer değiştirme konusunda hayal kırıklığı!
09 Eylül 2016 Cuma 12:04

 MEB tarafından Başbakanın emirleri ile başlatılan il içi il dışı yer değiştirmelerinin beklentileri karşılamaktan  uzak olduğu söylenebilir.

Yapılacak yer değiştirmelerin anlamlı olabilmesi için bazı öneriler:

1- Müdür yardımcısı/başyardımcı görevlendirmeleri tamamlanması 

2- FETÖ/PDY Terör örgütünden gelen okullar içerisinde devlet okulu yapılacakların normları belirlenip norm açılması

3- FETÖ/PDY üyeliği nedeniyle görevlerine son verileceklerden boşalacak kadroların branşa göre değerlendirilmesi.

5- Norm kadroların güncellenmesi.

Maalesef hiçbiri gerçekleştirilmeden yer değiştirmeler açıldı. Takvime göre 02.09.2016 günü açılması gereken MEBBIS sistemi geç açılınca akla gelen; "O gün açıklanan 28 bin öğretmenin FETÖ nedeniyle görevden atılmalarından boşalan kadrolar sisteme yansıtılmadan yer değiştirmeler gerçekleştirildi."

Fakat görünen o ki bu bile gerçekleştirilmedi. Yani FETÖ'den boşalan kadrolar sisteme yansıtılmadı diyebiliriz. Listeler incelendiğinde Ankara'da 1500 den fazla öğretmenin görevine son verilmiştir. Bunların içerisinde Okul Öncesi, Matematik ya da Sınıf Öğretmeni hiç mi yok ki sistemde açılmadı? Izmir'de, Antalya'da yüzlerce öğretmenin görevine son verildi fakat yer değiştirmede en çok olması gereken (çünkü FETÖ İstatistiği bunu gösteriyor diye düşünüyoruz) Sınıf Öğretmenliği dahi bulamıyoruz.

Yani bu yer değiştirmede büyük bir hayal kırıklığı söz konusu. MEB öğretmenleri boşuna ümitlendirmiş, bu kadar sıkışık bir dönemde boşuna zaman kaybetmiştir. Kaldı ki il içi il dışı birlikte yer değiştirme dahil yapılan bir çok işlemin mevzuatta yeri yoktur. Yani mevzuata aykırı işlem tesisi söz konusudur. 

Sizlerde yer değiştirmeler ile ilgili eleştiri ve yorumlarınızı haberimizin altında bulunan 'Yorum' kısmına yazabilirsiniz. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.