Öğretmenlerin gözünden Doğuda Öğretmen Olmak

Muş'da bir grup öğretmen, "Doğu'da Öğretmen Olmak" isimli kısa film çekti. Doğuda öğretmenlik yapmak ile ilgili hazırlanan kısa film büyük bir beğeni topladı.

Öğretmenlerin gözünden Doğuda Öğretmen Olmak
08 Aralık 2016 Perşembe 13:50

Türkiye'nin Doğu illerinde öğretmenlik yapmak her zaman zor olarak lanse edilmiştir. Çoğu öğretmen belkide atamalarında doğuda bir okula gitmek istemez. Muş'ta bir grup öğretmen, mesleklerini sevdirmek ve meslektaşlarının doğu illerini tercih etmelerini sağlamak amacıyla yaşadıklarını anlattıkları kısa film çekti. 

Büyük beğeni toplayan kısa filmde öğretmenler, doğuda görev yapmanın nasıl birşey olduğunu anlatıyor.  6.5 dakika süren ve "Doğu'da Öğretmen Olmak" isimli tanıtım filmi büyük beğeni topladı. 

Öğretmenliğin Toplu mühendisliği olduğunu ifade eden öğretmenlerden Ahmet Osman Çankal, "Öğretmenler olarak bizim görevimiz topluma faydalı, bilimsel düşünen, sorgulayan, çalışkan, dürüst, fikri hür ve vicdanı hür bireyler yetiştirmektir." açıklamasında bulundu.

Vatanın her bölgesinin kendileri için "kutsal" olduğunu ifade eden Ahmet Osman Çankal, "Bu açıdan meslektaşlarımızın bu bölgeye gelmelerini bekliyoruz. Burada huzur var, güven var, halkla bütünleşme ve yöre halkı ile güzel ilişkilerimiz var. Burada çalışmaktan dolayı çok mutluyum." diye konuştu.

Doğuda öğretmenlik konusunda ön yargıların olduğunu ifade eden Abdullah Düğer, "Batıdaki öğretmenlerin doğu bölgeleri ile ilgili ön yargılarını kırmak istiyoruz. Bu açıdan çektiğimiz kısa film ile ciddi anlamda hedefimize ulaştığımızı düşünüyorum. Çünkü filmle ilgili çok güzel tepkiler aldık." şeklinde konuştu.

"Doğu'da Öğretmen Olmak"  isimli Videoyu izlemek için TIKLAYINIZ


 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.