Öğretmenlere zam geliyor

64. Hükumet'in ilk işlerinden birisi "Eğitimde kalite seferberliği" olacak. Öğretmenlere zam geliyor.

Öğretmenlere zam geliyor
23 Kasım 2015 Pazartesi 14:46

 Eğitimde kalitenin yükseltilmesi için öğretmen maaşlarından eğitim araçlarına kadar bir çok alanda yenilikler yapılacak. Başlatılan çalışmalarla eğitim camiasında yeni düzenlemeler yapılacak.

Öğretmen atamalarında yapılacak düzenlemeler ile Yükseköğrenim kurumlarında kalite yönergeleri uygulanacak. Öğretmen adaylarının eğitimleri ile atamalarında yeni kurallar belirlenecek. Yeni dönemde öğretmenler için akademi kurma çalışmaları da hız kazanacak.

Formasyonun kısıtlanması ile eğitim fakültelerine öğrenci alımında kısıtlamaya gidilmesinin ardından fakültelerdeki eğitimlerde de bir dizi değişiklik yapılacak. Yapılacak düzenlemeler için YÖK ve üniversiteler ön çalışma yürütüyor. 

Hükümetin yapacağı zamla, 16 yıllık bir öğretmenin maaşı, ocak ayında 2 bin 699 TL'den 2 bin 860 TL'ye yükselecek. Temmuzdan sonra da rakam 3 bin 004 TL'ye çıkacak. Nöbet ücreti ise aylık 98 TL olacak. Hafta sonu sınav görev ücretleri ise 58 TL'den 132 TL'ye çıkacak


Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
YETER - 8 yıl önce
Yetmez ama evet
Avatar
Yavuz - 8 yıl önce
Diğer meslek grupları ile karşılaştırıldığında öğretmen maaşlarının düşük olduğunu düşünüyorum.