Öğretmenlere Müjde!

Milli Eğitim Bakanlığı ve yetkili Sendika Eğitim Bir Sen arasında Kurum İdari Kurulu çalışmaları yapıldı.

Öğretmenlere Müjde!
24 Aralık 2015 Perşembe 23:30

Milli Eğitim Bakanlığı ve yetkili Sendika Eğitim Bir Sen arasında Kurum İdari Kurulu çalışmaları yapıldı. Çalışmalar sonrası alınan önemli kararlar arasında, ders programlarının belirlenmesinde kadın öğretmenlerden engelli çocuğu bulunanların gün ve saat tercihlerine öncelik verilmesi hususunda düzenleme yapılması ve Öğretmenlik Meslek Bilgisi Dersleri alanında görev yapan öğretmenlerden istekli olanların, hizmet içi eğitim kurslarına alınarak rehberlik alanına geçişlerine imkân tanınması maddeleri de yer alıyor. Alınan kararlar şu şekildedir:

1-Öğretmenlik Meslek Bilgisi Dersleri alanında görev yapan öğretmenlerden istekli olanların, hizmet içi eğitim kurslarına alınarak rehberlik alanına geçişlerine imkân tanınmalıdır.

2-Haftalık ders programlarının belirlenmesinde kadın öğretmenlerden engelli çocuğu bulunanların gün ve saat tercihlerine öncelik verilmesi hususunda düzenleme yapılması sağlanmalıdır.

3-İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumlarında Parasız Yatılılık, Burs ve Sosyal Yardımlar Yönetmeliği’nin 17. maddesinin birinci fıkrasının (f) bendinde yer alan “Kurumlarda öğretmen olup da görevli bulundukları yerde çocuklarının devam edeceği düzeyde okul bulunmayanların çocukları” ifadesindeki “düzeyde” ibaresi “türde” olarak değiştirilmelidir.

4-Personelin okul öncesi eğitim çağındaki çocukları için, Bakanlık merkez teşkilatı binasının uygun bir bölümüne ya da çevre okullardan birine (Namık Kemal Ortaokulu/Mimar Kemal İlkokulu gibi) çocuklarını bırakabilecekleri okul öncesi sınıfı oluşturulmalıdır.

5-Millî Eğitim Bakanlığı Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi kapsamındaki kurslarda, kurslarla ilgili iş ve işlemleri yürütmek amacıyla birden fazla yöneticinin görevlendirilebilmesi sağlanmalı; hafta içinde düzenlenen kurslarda (yönetici olarak) görev alan yöneticilere de ek ders ücreti ödenmesi noktasında gerekli düzenlemeler yapılmalıdır

6-Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen ve Yöneticilerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Esaslara Dair 2006/11350 sayılı Bakanlar Kurulu kararının günümüz şartlarına uygun olarak güncellenmesi konusunda gerekli çalışmalar tamamlanmalıdır.

7- 23.08.2015 tarihli ve 29454 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2016 ve 2017 Yıllarını Kapsayan 3. Dönem Toplu Sözleşme hükümleri çerçevesinde 2/2/2005 tarihli ve 5289 sayılı Kanun hükümlerinden yararlanmamış olanlardan 15/1/2016 tarihinde görevde bulunanlara ilave bir derece verilecek olması da dikkate alınarak, 2015 yılı unvan değişikliği sınavı atama sürecinde boş kalan kadrolara, 28 Şubat 2015 tarihinde yapılan unvan değişikliği sınavında başarılı sayılan adaylar arasından kadro ve derece durumları itibarıyla ikinci kez atama yapılmalıdır. 

Kaynak: ajasnkamu

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
akif - 8 yıl önce
kurtarmaz bunlar arkadaşlar.
Avatar
Ahmet - 8 yıl önce
Ünvan değişikliği ne zaman olur.nasıl olur. ..