Öğretmenler MEBBİS'ten diploma bilgilerini acil kontrol edip onaylamalılar

MEB'in sahte öğretmen avına çıkmasıyla birlikte öğretmenlerin MEBBİS modülündeki okul bilgilerinin de acilen kontrol edilip MEBBİS üzerinden onaylama yapmaları gerekiyor.

Öğretmenler MEBBİS'ten diploma bilgilerini acil kontrol edip onaylamalılar
20 Ocak 2016 Çarşamba 10:18

Milli Eğitim Bakanlığı'nın gündemine düşen sahte öğretmen meselesi ciddiyet kazanmaya başlıyor. En son 71 öğretmenin görevden alınmasıyla birlikte MEB denetimleri sıkılaştırarak öğretmenlerin MEBBİS bilgilerini de incelemeye aldı.

Rehberlik ve Denetim Başkanlığının 8 Ocak tarihli yazısında MEB, öğretmenlerden MEBBİS modülündeki öğrenim bilgilerini incelemelerini, eğer hata varsa okul idaresine gerekli evraklarla başvurmasını hata yoksa da MEBBİS modülü üzerinden "Rehberlik ve Denetim Başkanlığı'nın 08/01/2016 tarih ve 270748 sayılı yazısı gereğince öğrenim bilgilerimi kontrol ettim."  ibaresini onaylamalarını istiyor.

MEBBİS üzerinden öğrenim bilgileri nasıl kontrol edilir?


Aşağıdaki linkten MEBBİS öğretmen girişi sayfanıza gidiyorsunuz. Kişisel bilgilerinizle MEBBİS'e giriş yapıyorsunuz.

mebbis öğretmen girişi


Soldaki menüden "Kişisel Bilgiler Modülü" sekmesine tıklayıp açılan menüden "Öğrenim Bilgileri" sayfasına geliyorsunuz.

öğretmen bilgileri

mebbis



oradaki bilgilerinizi kontrol ediyorsunuz. Aşağıdaki ibarenin yanındaki kutucuğu işaretleyip onaylıyorsunuz. Eğer bilgileriniz doğru ise başka işlem yapmanıza gerek yok. Fakat bilgilerinizde hata varsa okul idarenize diplomanız ile birlikte başvurmanız gerekiyor.



MEB öğretmenlerin kişisel bilgilerini MEBBİS öğretmen modülü üzerinden kontrol ettiği için bu işaretlemenin yapılması mutlaka gerekiyor.

Rehberlik ve Denetim Başkanlığı´nın 08/01/2016 tarih ve 270748 sayılı yazısı gereğince;

Bakanlığımız personellerinin “Kişisel Bilgiler Modülü”, “Öğrenim Bilgileri (GEN07001)” ekranında öğrenim bilgilerini kontrol ettiklerini onaylamaları amacıyla “Rehberlik ve Denetim Başkanlığı´nın 08/01/2016 tarih ve 270748 sayılı yazısı gereğince öğrenim bilgilerimi kontrol ettim.” seçeneği eklenmiştir. İlgili personelin eksik veya yanlış olan bilgilerin düzeltilmesi için kontrol ettim seçeneği işaretlenerek ilgili özlük birimlerine başvuruda bulunması gerekmektedir.
 
·    İlgili Özlük Birimleri tarafından da öğrenim bilgilerinin kontrol edildiği ve doğru olduğu onayının yapılabilmesi için, “e-Personel Modülü”, “Bilgi Girişi”, “Öğrenim Bilgileri (PER02004)” ekranına “Rehberlik ve Denetim Başkanlığı´nın 08/01/2016 tarih ve 270748 sayılı yazısı gereğince kişinin öğrenim bilgileri kontrol edilerek doğruluğu tarafımdan onaylanmıştır.” seçeneği eklenmiştir.

Ayrıca İl/İlçe/Kurum ve Okulların süreci sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla “e-Personel Modülü”, “Durum Raporları”, “Öğrenim Bilgileri Onay/Kontrol Durumu (PER20003)” ekranı eklenmiştir. İlgili personel ve özlük büroları tarafından yapılan öğrenim bilgilerinin onay işlemleri bu ekran üzerinden takip edilebilmektedir.

Okul/Kurum yöneticilerinin kurumunda çalışan personelleri bilgilendirmesi ve kişisel bilgilerin kontrolünün 12/01/2016 - 12/02/2016 tarihleri arasında sağlanması, bilgilerinde eksiklik yada hata bulunan personellerin kurum/ilçe/il özlük birimlerine gerekli başvuruları yapmaları gerekmektedir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.