Öğretmenler 28-29-30 Haziran 2017 Seminer Çalışmalarını istediği yerde yapabilecek mi?

MEB, 2017 Haziran Öğretmen Mesleki çalışmalarının tarihleri ve programları merak ediliyor. Özellikle Ramazan Bayramı Sonrasına gelen son 3 gün seminer programları nasıl olacak? Öğretmenler seminerlerini istedikleri illerde alabilecek mi? İşte detaylar.

Öğretmenler 28-29-30 Haziran 2017 Seminer Çalışmalarını istediği yerde yapabilecek mi?
14 Haziran 2017 Çarşamba 14:18

Milli Eğitim Bakanlığıi okulların kapanması ile birlikte öğretmenlere seminer çalışması düzenliyor. 12 Haziran 2017 tarihinde başlayacak seminerlerin 30 Haziran 2017 günü sona ereceği belirtildi. Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Konçuk, öğretmenlerin bayram sonrası seminer çalışmalarını istedikleri yerde yapabileceklerini ifade etti. 

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, MEB’in seminer çalışmaları ile ilgili yazısını paylaşarak şunları kaydetti:

“Bayramdan sonraki 3 gün seminer çalışmalarında problem olduğu düşünülmektedir ancak MEB'in yazısı ilk hafta kendi okulunda şeklindedir. Açıklamaya göre öğretmenler 1. haftadan sonraki seminer çalışmasını istediği yerde yapabilecektir.Buna bayramdan sonraki 3 gün de dahildir.

Hatta öğretmenler 2 haftayı kendi okullarında bayramdan sonraki 3 günü istediği yerde yapabilecektir.Yazıda bu durum açıkça bellidir.
Seminer çalışmaları ile ilgili bu yorumlarım şahsi yorumlarım olmayıp, MEB yetkilileri ile yaptığım görüşmeler sonucunda edindiğim bilgidir. Seminer çalışmaları ile ilgili yazı ektedir.Dikkatle okunduğunda durum daha net anlaşılacaktır.”

MEB'in söz konusu yazısında şu ifadelere yer verildi:

İlgi : (a) Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği
       (b) Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği

Haziran 2014 döneminde öğretmenlerimizin ilgi (A) yönetmeliğin 38 inci ve ilgi (b) yönetmeliğinin 87 nci maddesi gereğince yapacağı mesleki çalışmalar 12 - 30 Haziran 2017 tarihleri arasında ekte gösterilen program çerçevesinde uygulanacaktır.

Öğretmenlerimiz Mesleki çalışmalarının ilk haftasında, hazırlanan program çerçevesinde kendi okullarında bu çalışmalarını yapacaklar, istemeleri halinde ilk haftasından sonra yapılacak mesleki çalışmalara farklı il/ilçelerde katılabileceklerdir. Farklı il ve ilçelerdeki çalışmalara katılacak öğretmenler katılacakları il ve ilçeyi önceden okullarına dilekçe ile bildirecekler ve katıldığı mesleki çalışmayı belgelendireceklerdir.

Öğretmenlerimizin Haziran 2017 dönemi Mesleki Çalışmalarının ekli program doğrultusunda uygulanması hususunda gereğini rica ederim.

Okul Öncesi Mesleki Çalışma Programı Saatlerini Öğrenmek için TIKLAYINIZ

İlkokul ve Ortaokul Mesleki Seminer Programını Öğrenmek için TIKLAYINIZ

Ortaöğretim-Lise Seminer Programını Öğrenmek için TIKLAYINIZ

İmam hatip Ortaokulu ve Anadolu İmam Hatip Seminer Programını Görünütlemek için TIKLAYINIZ

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.