Norm Fazlası öğretmenler dikkat! Özel Eğitim Uygulamaları Kursu açılıyor

MEB, norm fazlası öğretmenler için özel eğitim uygulamaları kursunun açıldığını duyurdu. Peki kurslara kimler katılabilecek? Norm Fazlası öğretmenlere kaç saatlik eğitim programı uygulanacak? Özel eğitim uygulamaları kursu ile ilgili tüm merak edilenler haberimizde.

Norm Fazlası öğretmenler dikkat!  Özel Eğitim Uygulamaları Kursu açılıyor
18 Ağustos 2016 Perşembe 13:16

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü, norm fazlası öğretmenlere özel eğitim uygulamaları açılacağı duyurusunu yaptı. MEB, norm fazlası öğretmenler için özel eğitim kurslarının düzenlenmesi planının yapıldığını il milli eğitim müdürlüklerine gönderdiği yazıda açıkladı. 

- MEB tarafından açılacak kurslar, bakanlığın hizmetiçi eğitim yönetmeliği hükümleri çerçevesinde mahalli olarak düzenlenecek

- Kurslarda 80 saatlik program uygulanacak.

- Norm Fazlası öğretmenler için açılacak kurslar 29 Ağustos-09 Eylül 2016 tarihleri arasında yapılacak

- Kurslara kendi okullarında norm fazlası olup özel eğitim okullarında, özel eğitim sınıflarında ve evde eğitim hizmetleri kapsamında görev almak isteyen öğretmenler katılabilecek.

- Eğitimcilerin yol ve yemek masrafları valilikler tarafından karşılanacağı belirtildi. 



Konu ile ilgili resmi duyuru için TIKLAYINIZ
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hakan - 8 yıl önce
ey meb özel gereksinimli bireyler hakiki özel eğitim öğretmenleri tarafından eğitilmeli çakma öğretmenler tarafından değil!!!
Avatar
Gulayozer - 8 yıl önce
Ücretli öğretmenler için kurs iptal mi oldu.yazıda sadece norm fazlalari yazıyor.
Avatar
leman bingöl - 8 yıl önce
Ücretli öğretmenlerde başvuruda bulunmuştu iptal mi oldu?Aydınlatırsanız seviniriz!
Avatar
Seher - 8 yıl önce
Cakma öğretmen derken.bu lafı devletin kadrolu öğretmenlerine dedigimize göre sizde bir çakmaklı durum olabilir sn.ozel egitim öğretmeni.bizde keyfimizden norm fazlasi olmadık.sınıflarımız kapatıldı.
Avatar
Enes - 8 yıl önce
Devletin 7 yıllık kadrolu öğretmenine çakma diyip kendisine haklilik payı çıkarmaya çalıştığına göre arkadaş atanamayan :)
Avatar
Muhsin atasoy - 7 yıl önce
80 saatlik ücretli öğretmenler için özel egitim kursu başvurusu olmuştu kayıt için istenen evraklarlar nedir?