Nabi Avcı: "Branş dağılımlarını öğretmen açığımıza göre belirliyoruz"

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, devlet televizyonu TRT'nin haber kanalında gündeme dair gelişmeleri değerlendirdi.

Nabi Avcı: "Branş dağılımlarını öğretmen açığımıza göre belirliyoruz"
22 Ocak 2016 Cuma 23:15

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, devlet televizyonu TRT'nin haber kanalında gündeme dair gelişmeleri değerlendirdi. Avcı ilk olarak öğretmenlere, öğrencilere yarı yıl tatilinin hayırlı olmasını temenni etti. Öğrencilerin ve öğretmenlerin dönem içinde yorulduklarını belirten Nabi Avcı, "Ödev vermedik öğrencilerin dinlenmesi gerekiyor. Öğrenci ve öğretmenlerimiz yoruldular. Çocuklar tatilde arkadaşlarıyla oynasın, sinemaya tiyatroya gitsinler, maç izlesinler, yani zevk alacakları işleri aile denetiminde yapsınlar" dedi.

Cumhuriyet tarihinin en fazla öğretmen atamasının 13 yıllık zamanda olduğuna dikkat çeken Nabi Avcı, " Görevdeki 2 öğretmenden birini biz atadık. Şubat'ta 30 bin öğretmen ataması yapacağız. Şubat'ta atanacak öğretmenler hemen görev yerine gitmeyecek. Ya bulundukları ilde ya da atandıkları ilde bir ısıtma eğitimi gibi bir danışman öğretmen eşliğinde tecrübe edinecek. Fakat atama yapıldıktan sonra maaşlarını alacaklar" açıklamasında bulundu.

Branş dağılımlarını öğretmen açığına göre belirlediklerine dikkat çeken Avcı, hangi branşta açık olursa yüzde 30'unun o branşa verildiğini ifade etti. 120 branşta atama yapıldığını hatırlatarak, kabaca bir tablo ortaya çıktığını söyledi.

Sahte diplomalı öğretmenlerin tespiti ile ilgili açıklamada bulunan Nabi Avcı, konuyu zamanında farkettiklerini, açıklamayı da hemen yaptıklarını söyledi.  Bu zamana kadar sahte diploma ile öğretmenlik yapan 76 kişiyi tesbit ettiklerini ve görevlerine son verdiklerini ifade eden nabi Avcı, 1998 yılından bu zamana kadar atananları araştırdıklarını belirtti. 

Diyarbakır'da PKK'lı teröristlerin bir okula ses bombası attığı olay ile ilgili açıklamada bulunan Avcı, "Diyarbakır'da bugün bir okula ses bombası atıldı. çok şükür can kaybı yok. Terör örgütü zıvanadan çıktığını tekrar göstermiştir. Şiddetle kınıyoruz, dünya kamuoyu daha duyarlı olmalı. Bu konu herhangi bir ideoloji ile izah edilemez. Bu saldırı psikopatalojik bir zihniyetin yansımasıdır" açıklamasını yaptı. Doğu'da yaşanan terör olayları sebebiyle 92 bin öğrencinin eğitiminin yarım kaldığını ifade eden Bakan Nabi Avcı, yarıyıl tatilinde öğrencilere telafi eğitiminin verileceğini belirtti. 


Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.