Müdür yetkili öğretmenlere nöbet ücreti ödenecek

Milli Eğitim Bakanlığı'nın bildirdiği yazıya göre müdür yetkili olarak görev yapan öğretmenler de öğretmenlik kimliği ön planda bulunduğu için nöbet ücretinden yararlanacak.

Müdür yetkili öğretmenlere nöbet ücreti ödenecek
15 Ocak 2016 Cuma 00:14

Ocak 2016 itibariyle öğretmenlere haftada iki saate kadar nöbet ücreti verilmesiyle birlikte müdür yetkili öğretmenin nöbet ücreti alıp alamayacağı hususu tartışılmaya başlamıştı. Toplu Sözleşme Hükümler gereğince müdür yetkili öğretmenlerin nöbet ücreti alması kararlaştırılmıştı. Eğitim-Bir-Sen, Milli Eğitim Bakanlığı'na başvurarak, fiilen nöbet görevini yerine getiren müdür yetkili öğretmenlere toplu sözleşme hükmü gereği ek ders ücreti ödenmesi gerektiği noktasında genel bir yazı hazırlanarak il milli eğitim müdürlüklerine gönderilmesini talep etmişti.

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu'nun bu talebe verdiği resmi cevapta, "Müdür Yetkili Öğretmenlerin, Yöneticilik görevini öğretmenlik görevinin yanında yaptığı için öğretmenlik kimliği ön planda bulunan Müdür Yetkili Öğretmenlerin fiilen yaptığı nöbet görevine bağlı olarak ücret ödenmesinden yararlandırılmasının uygun olacağı değerlendirilmektedir." denildi.

MEB tarafından illere gönderilen ilgili yazı için tıklayın.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Bence de ödenmeli.