Milli Eğitim Bakanlığı görevden alınan okul müdürlerine binlerce TL tazminat ödeyecek

Tüm Türkiye’de adil puanlama yapılmadığı gerekçesi ile yargıya giden görevinden alınan okul müdürlerine MEB tazminat ödeyecek.

Milli Eğitim Bakanlığı görevden alınan okul müdürlerine binlerce TL tazminat ödeyecek
19 Kasım 2015 Perşembe 16:44

Tüm Türkiye’de adil puanlama yapılmadığı gerekçesi ile yargıya giden görevinden alınan okul müdürlerine MEB tazminat ödeyecek.

Yargının verdiği yürütmeyi durdurma kararının ardından görevine dönen yaklaşık 700 müdüre MEB tarafından görevlerinden uzak kaldıkları süre zarfındaki mali hakları ve ek ders ödemelerinin toplam tutarı olan binlerde TL tazminat ödemesi yapılacak.

Türkiye genelinde okul müdürlerine yapılan puan değerlendirmesinde 75 puanı geçemeyen okul müdürleri görevlerinden alınmıştı. Yapılan puanlamanın objektif olmadığı gerekçesi ile yargıya başvuran okul müdürleri davayı kazandı ve yürütmeyi durdurma kararı aldı. Şimdi alınan kararın ardından MEB yaklaşık 700 müdüre binlerce TL tazminat ödeyecek.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğüne MEB tarafından gönderilen yazıda, "Yöneticiler bakımından ek ders ücretinin kadrolarına bağlı olarak ödendiği dikkate alınarak ilgilinin, yöneticilik görevinin üzerinden alınarak öğretmenlik görevine başlatıldığı tarih ile yargı kararına bağlı olarak yeniden yöneticilik görevine döndürüldüğü tarih arasındaki sürelere ilişkin yöneticilik görevi için öngörülen ek ders ücretinden, bu sürelerde öğretmenlik görevine bağlı olarak varsa yararlandırılmış olduğu ek ders ücretlerinin mahsup edilmesi kaydıyla yararlandırılması gerektiği; yine aynı sürelerde öğretmenler ile yöneticiler arasında bulunan yan ödeme farkından da yararlandırılması gerektiği değerlendirilmektedir" denildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yavuz - 8 yıl önce
Müdür değerlendirme formunu görevden alınan müdürlerin önüne koysan acaba kendilerine 75 puan veriler mi?
Avatar
Tülay susuz - 8 yıl önce
Adalet böyle bir şey...