MEB’den aday öğretmenlere kolaylık

Çoğu öğretmen adayının adaylık sürecinde yaşadığı farklı il sıkıntısına Meb’den düzenleme geldi.

MEB’den aday öğretmenlere kolaylık
19 Ocak 2016 Salı 12:00

 MEB’DEN aday öğretmenlere kolaylık

Çoğu öğretmen adayının adaylık sürecinde yaşadığı farklı il sıkıntısına Meb’den düzenleme geldi.

Bilindiği gibi Eğitim Fakültelerinden mezun olan öğretmen adaylarının bu fakültelerden mezun olduktan sonra öğretmen olarak atanmak üzere adaylık ve atanma süreçleri başlıyor. Fakat bu süreç çoğu öğretmen adayı için sıkıntı arzediyor.

Değişiklik Resmi Gazete’de

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Resmi Gazete'de yayımladığı yazı ile Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde bikaç değişiklik yürürlüğe girdi.

Yetiştirme süreci farklı ilde de yapılabilecek

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan değişikliğe göre, aday öğretmenler, yetiştirme sürecinde adaylık dönemlerinin asıl görev yapacakları ilin dışında da görev yapabilecekler.

Görev yeri değişikliği süreci nasıl işleyecek ?

Herhangi bir nedenle görev yerleri değiştirilen aday öğretmenlerin bilgi ve belgeleri, değerlendirmede kullanılmak üzere beş iş günü içinde atandıkları eğitim kurumu müdürlüğüne gönderilecek.

Görsel ve güzel sanatlar da uygulama sınavı

Spor liselerinin beden eğitimi öğretmenleri ile güzel sanatlar liselerinin müzik ve görsel sanatlar veya resim öğretmenlerinin seçiminde, yapılacak değerlendirme ve uygulama sınavında başarılı olma şartı aranacak.

 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.