MEBBİS IBAN bilgilerinin kontrolü ve sınav ücreti, MEBBİS öğretmen girişi ve MEBBİS giriş ekranı

MEB, MEBBİS öğretmen girişi modülü üzerindeki IBANN bilgilerinin kontrolü ve sınav ücretleri ile ilgili bir yazı yayımladı. Milli Eğitim Bakanlığı MEBBİS Kişisel Bilgiler Modülündeki IBANN bilgilerini detaylı bir şekilde anlattı. Detaylar haberimizde.

MEBBİS IBAN bilgilerinin kontrolü ve sınav ücreti, MEBBİS öğretmen girişi ve MEBBİS giriş ekranı
08 Şubat 2016 Pazartesi 15:40

 Milli Eğitim Bakanlığı, sahte öğretmen avına çıkmasından bu yana MEBBİS üzerine daha çok eğilmeye başladı. Sahte öğretmenlerin tespiti için MEBBİS öğrenim bilgilerinden diploma kontrolü yapma ile başlayan MEBBİS güncelleme süreci sınav ücretlerinin yatırıldığı IBANN bilgilerinin kontrolüne kadar ilerledi. 

MEB, ilerleyen günlerde MEBBİS modülü üzerinde öğretmenlerin tüm bilgilerinin eksiksiz bir şekilde yer almasını istiyor. Böylece MEBBİS öğretmen modülü üzerinden tüm öğretmenlerin bilgilerine eksiksiz bir şekilde her an ulaşmak istiyor. Bu sebeple MEB son yazısında sınav ücretlerinin doğru yatırılması adına MEBBİS Kişisel Bilgiler Modülü üzerindeki öğretmen IBANN bilgilerinin kontrolünü istedi. 

IBANN (iban) nedir?

Bankalar arası para transferi yapmak için eskiden şube kodu ve hesap numarası kullanılıyordu. 1 Ocak 2010'dan itibaren bankalar arası para transferinde yani EFT işlemlerinde artık IBANN numarası kullanıyor. Her banka hesabının bir IBANN kodu vardır. IBAN'ın ilk 2 basamağı TR ile başlar ve devamında 24 haneli rakam vardır. Son 11 hane banka şube ve hesap numaranızı kapsar. İlk baştaki kodlar ise banka kodunu vs. kapsar.

Milli Eğitim Bakanlığı da maaşları, ek ders ücretlerini ve sınav görevi ücretlerini IBANN bilgileriniz ile yatırır. MEB özellikle sınav görevi ücretini MEBBİS Kişisel Bilgiler Modülü üzerindeki IBANN bilgilerinizin bulunduğu hesabınıza yatırır. MEB sınav görev ücreti ödemeleri Merkezi Sistem Sınav ücretleri ve Merkezi Sistem Sınavları Ücret Taahhuk Programı  (https://mss.meb.gov.tr) üzerinden yatar. Bu sebeple MEBBİS öğretmen modülü üzerindeki bu iban bilginizde hata varsa sınav ücretlerinin ödenmesinde sorun yaşarsınız.

Mebbis Kişisel Bilgiler Modülünde İban numarası yanlış ise ne olur?

MEBBIS Kişisel Bilgiler Modülündeki IBANN numarası yanlış ise MEB sınav ücreti ödemelerini yanlış kişinin hesabına yatırır. Bu durumda sınav görevi ücreti için hiçbir hak iddia edemezsiniz.

Mebbis Kişisel Bilgiler Modülünde İban numarası eşlere yada aile yakınlarından birine ait olabilir mi?

Sınav ücretleri IBANN hesabına yatarken isim kontrolü yapılarak yatırılıyor. Bu sebeple ismin birebir tutması gerekiyor. Eşiniz dahi olsa hesap adı tutmadığı zaman sınav görev ücreti tekrar MEB'e iade edilir.

Mebbis Kişisel Bilgiler Modülünde kullanılmayan hesabın İbanı varsa sınav ücreti yatar mı?

Mebbis Kişisel Bilgiler Modülünde kullanılmayan hesabın İbanı varsa sınav ücreti hesaba yatar. Fakat o hesabı uzun süre kullanmadığınız için o hesaptan banka para yatar yatmaz hesap işletim ücreti kesecek ve bu durumda mağdur olacaksınız.

Mebbis Kişisel Bilgiler Modülünde kapalı hesabın İbanı varsa sınav ücreti yatar mı?

MEBBİS öğretmen girişinde kapalı bir hesabınız olsa da ödeme yapılır. Bu ödeme hesapta 3 gün bekler ve 3 gün sonra para iadesi yapılır. Ancak 3 gün içerisinde gidip bankadan bu ücreti çekebilirsiniz.
 
Sınav ücreti geri dönerse nasıl bir işlem yapılmalıdır?

Cevap: Sınav ücreti döndüyse ilk olarak okul idaresi tarafından İban numarasının güncellenmesi gerekmektedir. Öğretmenler ve personelde İban güncelleme yetkisi yoktur. Daha sonra okulunuza eski ve yeni İban numaranızı belirten ve geri dönen ücretinizi talep ettiğinize dair dilekçenin yazılması gerekmektedir. Okulun idaresinin de verilen dilekçeyi üst yazı bağlı bulunduğu İl/İlçe MEM Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Şubesine göndermesi gerekir. İl/İlçe MEM Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Şubesi gerekli işlemleri yapar, Bakanlık inceledikten sonra sınav ücreti 1-3 ay içerisinde yatar.

Öğretmen ve personelin yukarıdaki sorunları yaşamaması için Mebbis Kişisel Bilgiler Modülündeki İban bilgilerini sürekli güncel tutmaları gerekmektedir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.